آشنایی با خواص گیاه آب قاشق

2398 بازدید
02 مهر 97
سمانه
آشنایی با خواص گیاه آب قاشق

آشنایی با خواص گیاه آب قاشق

آشنایی با خواص گیاه آب قاشق و مضرات آن

به فارسی آب قاشق، او لادن و در کتب طب سنتی با نام عربی آن قصعه الما که به معنای ظرف آب یا کاسه آب است آورده شده است.

این گیاه یک ساله، کوچک، خزنده، دارای برگ های دایره شکل، دندانه دار که با دمبرگ درازی به وسط پهنه بزرگ چسبیده است. قطر دایره برگ ها از 1 -4 سانتیمتر است. گیاه دارای یک ساقه خزنده و خوابیده روی زمین است که دم برگ های بلندی اینجا و آنجا از این ساقه خارج و منتهی به برگ های دایره شکل می شود. گل های آن سفید کوچک و از بین دم برگ ها در تابستان ظاهر می شود. میوه آن کوچک و کروی شکل است. این گیاه سمی است و اگر گوسفند مخلوط با سایر علوفه از آن تغذیه کند مسموم می شود و به همین علت به انگلیسی آن را هلاک کننده گوسفند نیز گفته اند.

این گیاه در چمن زارهای مرطوب و در باتلاق ها می روید. در ایران به طور خودرو در اراضی مرطوب و آب های راکد مناطق شمال ایران دیده می شود. این گونه در مناطق مختلف آسیا، هند و سیلان و آفریقای جنوبی و ایران انتشار دارد. در ایران در اراضی مرطوب، باتلاق ها، آب های راکد لاهیجان و مناطق اطراف آن و در کنار آب بندها شناسایی شده است.

خواص درمانی گیاه آب قاشق

در مناطق مختلف خاور دور بیشتر از برگ های گیاه یا تمام گیاه تازه استفاده می شود. از عصاره گیاه به عنوان مبرد و خنک کننده استفاده می کنند و برای تصفیه خون می خورند، اگر مقدار کمی از آن خورده شود اشتها را تحریک می کند و به هضم غذا کمک می نماید و داروی خوبی برای ناراحتی های تخلیه برای کودکان است. در اغلب موارد برای پاک کردن التیام زخم و جراحت ها و ناراحتی های پوست تجویز می شود. عصاره تصفیه نشده و خام گیاه به ویژه برای التیام جراحت ها، زخم ها، سیفیلیس و خنازیر موثر و مفید است. گیاه کمی مدر است، شاید مهمترین خاصیت آن معالجه جذام باشد.

 

همچنین بخوانید: قوانین شاد زیستی و شادکامی

 

در هند از گیاه در موارد بیماری های اعصاب، خون و جذام استفاده می شود. برگ های آن را برای بهبود حافظه می خورند و در موارد بیماری های پوست و سیفیلیس استعمال داخلی و یا خارجی آن تجویز می شود. باید توجه شود که مصرف زیاد این دارو مخدر است و باید طبق تجویز پزشک در مواردی کپه ضروری به نظر می رسد در حد مجاز خورده شود. تحقیقاتی نشان داده است که خوردن این گیاه برای رفع تشمع کبد نیز تاثیر مفید دارد.

مقدار و روش مصرف

برای افزایش جریان خون در پاها و همچنین در رفع برخی موارد بی خوابی از دم کرده آن استفاده می شود. برای تهیه دم کرده آن نصف قاشق مرباخوری از برگ های خشک آن در یک پیمانه آب جوش ریخته و 15 دقیقه دم شود و دو پیمانه در روز خورده شود  می توانید آب لیمو ترش تازه و یا عسل به آن اضافه کرده و میل کنید.

برای درمان جراحت ها و درمان سودا از دم کرده فوق به صورت کمپرس روی موضع استفاده شود اگر اثر کافی دیده نشد غلظت دم کرده را بیشتر کنید. این گیاه را به کودکان زیر 2 سال نباید داد و در مورد کودکان بیش از دو سال و اشخاص پیرتر از 65 سال از دم کرده رقیق آن شروع و به تدریج در دفعات بعد غلظت دم کرده افزایش یابد تا به حد مجاز برسد. از نظر عوارض جانبی تنها عکس العملی که دیده شده خارش پوست است که در مورد اشخاص با پوست حساس ممکن است ایجاد شود.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

افدرا را با خواص کمک به کاهش وزن، درمان آسم، تب بر، درمان رماتیسم، رفع تب یونجه، رفع سرماخوردگی و آنفلونزا، تسکین سردرد، آرام بخش اعصاب، بدون هیچ اسانس و افزودنی شیمیایی، از فروشگاه عطارک تهیه نمایید.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0