بیماری ها و اختلالات روانی در بیماران اوتیسمی

1736 بازدید
03 اردیبهشت 98
بهاره
,

بیماری ها و اختلالات روانی متداول در بیماران اوتیسمی

اوتیسم نوعی اختلال رشدی است كه مغز را تحت تاثیر قرار می دهد. این بیماری مغزی توانایی فرد را در برقراری تعامل، شكل دهی ارتباط با دیگران و پاسخ مناسب به دنیای بیرون متاثر می كند. این بیماری ممکن است با برخی بیماری های دیگر همزمان ایجاد شود و این سوال برای والدین به وجود می آید که آیا بیماران اوتیسمی به طور مرسوم از بیماری های دیگری رنج می برند؟ پاسخ به این سوال، بله است. متاسفانه در کودکان مبتلا به اوتیسم، یک یا چند بیماری روانی دیگر نیز تشخیص داده می شود. حال در ادامه این مقاله با بیماری ها و اختلالات روانی متداول در بیماران اوتیسمی آشنا شوید.

بیماری ها و اختلالات روانی در بیماران اوتیسمی

بیماری ها و اختلالات روانی در بیماران اوتیسمی

نشانه های بیماری اوتیسم

بیماران مبتلا، رفتارها یا علاقه مندی هایی تكراری و الگوی تفكری انعطاف پذیر دارند. که استمرار آن برای تشخیص لازم است. برای تشخیص اختلال و بیماری، نقص مداوم باید در سه حوزه نقص در عملكرد اجتماعی (مانند نقص در تعامل اجتماعی یا هیجانی، نقص در بعضی از انواع ارتباطات غیر كلامی)، نقص در ارتباط و نقص رفتار (ناتوانی در شروع یا تداوم مكالمه، تاخیر یا فقدان تكامل زبانی)، علایق و فعالیت های تكراری و محدود (مانند آداب خاص غیر قابل انعطاف و ناکار آمد، علاقه ها و رفتارهای تكراری یا محدود كه كودك بیش از اندازه به آن ها می پردازد)، وجود داشته باشد.

بیماری ها و اختلالات روانی در بیماران اوتیسمی

بیماران مبتلا به اوتیسم اغلب و به طور هم زمان نشانه هایی از سایر اختلالات روانی را نیز دارند. این اختلال ها شامل موارد زیر است:

مشكلات حسی

وقتی ادراك كودك به خوبی عمل می كند او می تواند از آن چه می بیند، حس می كند یا می شنود، بیاموزد. از سوی دیگر هنگامی كه دریافت اطلاعات حسی نقص داشته باشد، تجارب كودك از جهان پیرامون مشوش خواهد بود. بسیاری از كودكان اوتیسمی به برخی صداها، محیط ها، مزه ها و بوها حساسند. برخی تماس لباس بر پوست خود را نیز نمی توانند تحمل كنند. برخی صداها همچون صدای جاروبرقی، زنگ تلفن، طوفان، حتی صدای برخورد امواج به ساحل ممكن است باعث شود كه كودك گوش هایش را بگیرد و فریاد بزند.

به نظر می رسد مغز فرد مبتلا به اوتیسم قادر به متعادل سازی احساس ها نیست. برخی كودكان به درد یا احساس سرما بی اعتنا هستند. كودك مبتلا به اوتیسم ممكن است بیافتد و بازویش بشكند اما گریه نكند. یا ممكن است سرش را محكم به دیوار بكوبد و احساس دردی نداشته باشد، اما در برابر لمس خفیف پوستش به شدت شروع به جیغ زدن كند.

 

همچنین بخوانید:  سندرم آسپرگر چیست؟

 

عقب ماندنی ذهنی

بسیاری از كودكان مبتلا به اوتیسم درجاتی از عقب ماندگی ذهنی دارند. وقتی از این بیماران آزمون هوش گرفته می شود، در برخی زمینه ها طبیعی هستند، اما در برخی دیگر به شدت ضعف دارند. به طور مثال در آزمون هایی كه مهارت های بینایی را می سنجد، توانمندی خوبی نشان می دهند اما، در آزمون هایی كه مهارت های كلامی را می سنجد، نمره ضعیفی می گیرند.

تشنج

یك نفر از چهار كودك مبتلا به اوتیسم ممكن است در اوایل كودكی یا در نوجوانی دچار تشنج شود. تشنج با فعالیت های غیر طبیعی الكتریسته در سطح مغز ایجاد می شود كه این مشكل می تواند سبب از دست رفتن موقت هشیاری شود، بدن را به تشنج وا می دارد، حركات غیر طبیعی ایجاد كند یا حملات خیره شدن را به دنبال داشته باشد. گاهی عامل زمینه ای چون بی خوابی و تب باعث ایجاد تشنج می شود. نوار مغز (الكتروانسفالوگرام) ممكن است وجود تشنج را تایید كند. تشنج بیشتر بیماران با داروهای ضد تشنج به خوبی مهار می شود. باید مراقب مقدار تجویزی دارو بود و سعی كرد كه از حداقل مقدار دارو استفاده كرد.

سندرم x شكننده

شایع ترین علت ارثی عقب ماندگی ذهنی، سندرم x شكننده است. نامگذاری این اختلال به این دلیل است كه وقتی به كروموزوم x بیماران در زیر میكروسكوپ نگاه می كنیم، می بینیم كه بخشی از آن شكسته است. ٢ تا ٥ درصد مبتلایان به اوتیسم به ابن سندرم نیز مبتلا هستند. ارزیابی كودك مبتلا به اوتیسم از نظر سندرم x شكننده مهم است، به ویژه اگر والدین به فكر فرزند دیگری باشند. به دلایل ناشناخته اگر كودكی به طور هم زمان اوتیسم و سندرم x شكننده مبتلا باشد، احتمال ابتلای فرزند بعدی به ٥٠ درصد می رسد. سایر اعضای خانواده و خویشاوندان نیز كه مایل به فرزند دار شدن هستند، ممكن است خودشان بخواهند یا لازم است یا ممكن است فرزندشان مبتلا شود.

توبروس اسكلروز

نوبروس اسکلروز یا توبروز اسکلروزیس (Tuberous sclerosis) که با نام تصلب تکمه ای نیز شناخته می شود، یك بیماری ژنتیكی نادر است كه با مشاهده تومورهای خوش خیم در مغز و سایر ارگان های حیاتی مشخص می شود. این بیماری ارتباط قوی با اوتیسم دارد. یك تا ٤ درصد مبتلایان به اوتیسم توبروس اسكلروز دارند.

سایر بیماری ها و اختلالات روانی متداول در بیماران اوتیسمی

آنچه که اهمیت دارد، تشخیص به موقع بیماری اوتیسم (که معمولا در سن 3 سالگی قابل تشخیص است) و تفکیک آن از سایر بیماری ها است. اگر چه اغلب بیماری ها و اختلالات روانی با بیماری اوتیسم مشابه هستند، اما شناسایی به موقع برای کنترل این بیماری ها از ضرورت اساسی برخوردار است.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

گیاه اسطوخودوس را با خواص درمان روماتیسم، آرتروز و نقرس، رفع مشکلات خواب، افزایش تمرکز، آرامبخش، رفع افسردگی، رفع اضطراب و استرس، کاهش درد، درمان سرماخوردگی، بدون هيچ اسانس و افزودني شيميايي، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0