topNotif

نکاتی کلیدی درباره افسردگی پس از زایمان + تغذیه

1660 بازدید
02 تیر 97
سمانه
بروزرسانی شده در تاریخ 25 اسفند 1400

نکاتی کلیدی درباره افسردگی پس از زایمان + تغذیه

افسردگی از شش ماه اول پس از زایمان ظاهر می شود و نسبت به غم مادری و افسردگی پس از زایمان با فاصله طولانی تری بروز می کند. معمولا در سومین هفته پس از زایمان به آرامی ظاهر و تا هفته ششم پس از زایمان علائم خود را بروز می دهد. این اختلال عمدتا با بی علاقگی مادر به فرزند و زندگی، بی تفاوتی، بدبینی به اطرافیان، فقدان انرژی، ناتوانی در تطابق با موقعیت خود، احساس بی کفایتی، لذت نبردن از فعالیت های معمولی، بی خوابی، کاهش اشتها و شکایت های جسمی متعدد، نگرانی بیش از حد مادر در مورد سلامتی کودک و مراجعه مکرر به پزشک می باشد.

مادر از خستگی شدید و ناتوانی در نگهداری نوزاد و سایر فرزندان شکایت دارد و اغلب در برقراری ارتباط با کودک دچار مشکل است و این موضوع اعتماد به نفس او را بیشتر کاهش داده و افسردگی را شدت می بخشد. معمولا تحریک پذیر شده و حالت تهاجمی دارد و ترس در مورد از دست دادن کنترل و احتمال آسیب رسانی به کودک خود را داشته و یا فکر آسیب رساندن به خود و کودک خود را دارد. زیرا به علت بیماری دچار هیجان می شود یعنی اختلال تفکر بصورت یک عقیده یا فکر غلط که با منطق نیز قابل اصلاح نیست ظاهر می شود.

در این شرایط درمان فرد باید به تیم روانپزشکی واگذار شود و غالبا مادران افسرده روز به روز بیشتر دچار گیجی می شوند و قدرت تمرکز حواس آنان ضعیف تر شده و ممکن است این علائم با احساس گناه از رفتار خود همراه شود و بر روابط مادر و فرزند تاثیر گذاشته و به صورت محافظت شدید کودک تا بی توجهی فیزیکی و عاطفی نسبت به کودک وسعت یابد. در بعضی مطالعات نیز بیان شده است مادرانی که بیشتر از دو سال برای باردار شدن انتظار کشیده اند ممکن است بیشتر در معرض این اختلال باشند.

 

نکاتی کلیدی درباره افسردگی پس از زایمان + تغذیه

نکاتی کلیدی درباره افسردگی پس از زایمان + تغذیه

 

مشخصات شخصی که از لحاظ روانی سالم است :

  • آنچه را که هست قبول کند و بداند که زندگی مطلوب و دلخواه، خیالی بیش نیست و همیشه یک نوع ناتمامی و نقص در همه جا وجود دارد.
  • به انجام یک کار معتقد است و پر توقع نیست.
  • شخص سالم از استقلال فردی خود آگاه است.
  • در برابر پیش آمدها و وقایع معمولی روزانه احساس قدرت می کند و زندگی را زیبا و سالم می بیند.
  • از زندگی بیشتر راضی است و اظهار خوشی می کند و کمتر ناراضی و دلگیر است.
  • می تواند مناسبات دوستانه و صمیمانه با دیگران برقرار سازد.
  • شخص سالم عهده دار زندگی خویشتن است.
  • خود و دیگران را دوست دارد و از محبت کردن به آنها لذت می برد.
  • هم در میان جمع احساس خوشی می کند و هم در تنهایی.
  • دیگران را تحقیر نمی کند و برای خود مزیت اضافی قائل نمی شود.
  • خود مختار، متکی به خود و مستقل است.
  • از موقعیت جدید احساس رضایت و لذت دارد.

همیشه آرامش، یکی از گمشده های مهم بشر بوده و به هر دری می زند تا آن را پیدا کند. عدم آرامش و دلهره نقش بسیار مهمی در اختلال سلامت روانی و ایجاد بیماری های روانی فرد دارد.

علائم افسردگی پس از زایمان چیست؟

به طور میانگین از هر 100 مادری که صاحب نوزاد می شوند حدود 10 الی 15 نفر آن ها دچار افسردگی می شوند. در واقع مادر پس از زایمان دچار علائمی همانند افسردگی می شود و ممکن است علائمی روحی مانند: نارضایتی، زود رنجی، عصبانیت، داشتن افکار منفی، نا امیدی و از نظر جسمانی: خستگی، تنگی نفس و تپش قلب در برخی زمان ها و هم چنین تعریق، دل آشوبی، به آن دست دهد.البته تمامی این علائم همگی در مادر دیده نمی شود و ممکن است برخی بروز دهد.

 

همچنین بخوانید: آرامش بخش های فوق العاده قوی

 

علت افسردگی پس از زایمان چیست؟

به طور کلی افسردگی پس از زایمان علت خاصی ندارد اما برخی شرایط ژنتیکی و محیطی می تواند مادر را مستعد افسردگی کند از قبیل: سابقه افسردگی و دیابت از قبل، عدم حمایت اجتماعی که از سمت دیگران و همسر برای مادر پس از زایمان اتفاق می افتد و یا تغیرات هورمونی شامل از تعادل خارج شدن سطح پروژستون و استروژن، که توسط غده تیروئید ترشح می شود و در صورت افت باعث بروز افسردگی می شود.

همچنین مادرانی که برای باروری خود از قبل تحت درمان بودند و یا عوارض و مشکلاتی را در بارداری های قبلی خود تجربه کردند مستعد افسردگی می توانند باشند.

برای افسردگی بعد از زایمان چه بخوریم؟

اغلب مادرانی که درچار افسردگی پس از زایمان می شوند در پی آن، دچار اختلال کم اشتهایی می شوند. داشتن یک رژیم غذایی مناسب تاثیر بسزایی در عملکرد مغز و تاثیر مثبت روی خلق و خوی مادر می گذارد.

  • مصرف امگا3 (ماهی قزل آلا، روغن کتان، تخم آفتابگردان، تخم مرغ) و هم چنین ویتامین آ، سی، ای را فراموش نکنید. این مواد غذایی باعث بهبود عملکرد مغز و پیشگیری از افسردگی می شوند.
  • مصرف پروتئین: تعادل را درباره مصرف پروتئین برقرار کنید زیرا باعث تولید سروتونین در بدن می شود و نقش چشمگیری در پیشگیری دارد و از طرفی باعث افزایش قند خون و ثبات در بدن نیز می شود. مواد غذایی پروتئین دار شامل: لبنیات، گوشت، مرغ، برخی آجیل و ترکیبات گلیسمی است.

توجه: میزان مصرف پروتئین بستگی به وزن و اینکه تغذیه نوزاد از شیر مادر باشد یا خیر، بستگی دارد و به طور کلی برای مادرانی که فرزند خود را شیر نمی دهند 30 الی 55 گرم و برای گروه دیگر 50 تا 85 گرم می باشد. برای جذب پروتئین بیشتری در رژیم غذایی خود، سعی کنید برای صبحانه تخم مرغ بخورید، وعده ناهار، ساندویچ گوشت گاو یا گوشت بوقلمون مصرف کنید و ماست و پنیر و کلوچه را نیز به عنوان میان وعده میل نمایید.

مصرف مایعات و نوشیدنی های سالم

  • کم آبی به طور کلی باعث ایجاد مشکل در هر فردی می شود. علاوه بر آن باعث تشدید افسردگی و بروز بیشتر آن می شود. پس مصرف مایعات را اصلا پشت گوش نندازید.
  • شکر: از نوشیدنی هایی که شیرین کننده مصنوعی دارند مانند نوشابه و …. خودداری کنید و در صورت تمایل به خوردن مواد غذایی شیرین از شکلات تلخ استفاده کنید.
  • کافئین: این ماده به نوعی آرامش را بر هم می ریزد و ممکن است باعث ایجاد تشویش کند، اما در صورت تمایل می توانید کم مصرف کنید.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

بابونه گاوی را با خواص درمان میگرن، درمان آرتریت روماتوئید، درمان سرطان، مسکن طبیعی، رفع اضطراب و افسردگی، درمان آکنه و جوش صورت، پیشگیری از آسم، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0