بیماری های همراه با تالاسمی

1784 بازدید
25 خرداد 97
سمانه
,

بیماری های همراه با تالاسمی !

در طی سال های اخیر درمان تالاسمی ماژور پیشرفت های زیادی کرده است و باعث شده است که طول عمر این بیماران افزایش یافته و کیفیت زندگی آن ها نیز بهتر شود. با این وجود بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور ممکن است از سایر بیماری های دیگر نیز رنج ببرند که بعضی از آن ها به علت وجود تالاسمی می باشد و بعضی دیگر به علت درمان نا صحیح آن ها ایجاد می شود.

بزرگ شدن طحال !

طحال عضوی از بدن است که به اندازه یک مشت دست بوده و محل آن در قسمت چپ و درست زیر دیافراگم و دنده ها قرار دارد. یک طحال سالم و طبیعی حاوی حدود 20 تا 30 میلی لیتر گلبول قرمز خون می باشد. با این حال در بیمارانی که دچار کم خونی متوسط تا شدید به مدت طولانی و به علت تزریق نا صحیح خون هستند طحال ممکن است یک لیتر یا بیشتر هم خون داشته باشد. این امر به این دلیل است که خود طحال برای کمک به رفع کم خونی بدن اقدام به تولید گلبول های قرمز خون می کند.

طحال چندین کار مهم در بدن انجام می دهد که یکی از آن ها محافظت از ابتلا به انواع عفونت ها می باشد که این کار را با تصفیه خون و برداشتن میکروب ها، باکتری ها و انگل های مهاجم انجام می دهد. طحال همچنین وظیفه جمع آوری و برداشت گلبول های قرمز پیر که عمر آن ها تمام شده را نیز بر عهده دارد. این چرخه به خوبی در بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور انجام نمی شود.

برای کنار آمدن و سازگاری با فشاری که روی طحال وارد شده است. فعالیت طحال بیشتر از حد معمول می شود با فعال تر شدن طحال گلبول های قرمز بیشتری از جمله آن هایی که از طریق تزریق خون وارد بدن شده اند در طحال نابود می شوند در نتیجه بیمار نیاز به تزریق خون بیشتری خواهد داشت اما این تزریق خون بیشتر باعث رفع کم خونی او نمی شود.

از آنجایی که نمی توان فعالیت طحالی که زیاد شده را کم نمود از طریق عمل جراحی طحال برداشته می شود. این عمل جراحی باعث درمان تالاسمی نمی شود و فقط مشکلی که به علت بزرگ شدن طحال ایجاد شده است را برطرف می کند. امکان دارد پس از عمل جراحی بیمار به عفونت مبتلا گردد که در این صورت نیاز به بستری شدن در بیمارستان و تحت نظر پزشک بودن دارد.

بیماری های همراه با تالاسمی

بیماری های همراه با تالاسمی

مشکلات قلبی در بیماران مبتلا به تالاسمی !

مشکلات قلبی در بیمارانی که اصلا تزریق خون ندارند و یا این که تزریق خون کمی دارند بسیار شایع می باشد. این بیماران از کم خونی مزمن و افزایش تدریجی تجمع آهن در قلب رنج می برند که هر دوی این موارد می تواند فشار قابل توجهی بر قلب داشته باشد و باعث نارسایی قلبی شود. اکثر این بیماران به خاطر این ناراحتی قلبی به دهه دوم زندگی خود نمی رسند.

بیمارانی که تزریق خون خوبی داشته اما آهن اضافه خون آن ها به خوبی برداشته نمی شود به علت تجمع آهن در قلبشان ممکن است دچار مشکلات قلبی شوند. اهمیت زیادی دارد که بیماران مبتلا به تالاسمی به طور منظم تحت معاینه و چک آپ توسط یک متخصص قلب قرار گیرند تا هر گونه علایم مربوط به آن مثل طپش قلب، سنکوپ، تنگی نفس، درد در بالای معده و… شناسایی شود. وقتی این علایم توسط پزشک شناسایی شدند بیماری قلبی ممکن است تاکنون پیشرفت زیادی کرده باشد و به مراحل خطرناکی رسیده باشد. با این حال حتی اگر عملکرد قلب به شدت هم آسیب دیده باشد با انجام درمان مناسب و برداشت آهن اضافی خون می توان فعالیت قلب را دوباره طبیعی نمود.

مشکلات غدد درون ریز بدن !

غدد درون ریز بدن شامل غدد مختلفی مثل غده هیپوفیز، تیروئید، پاراتیروئید، فوق کلیه، سلول های بتای پانکراس (لوزالمعده)، بیضه ها در مردان و تخمدان ها در زنان می باشد. این غدد مسئول تولید و ترشح هورمون ها در بدن می باشند. آن ها همچنین به اثرات رسمی رسوب آهن در سلول هایشان حساس هستند زیرا این کار باعث اختلال در تولید هورمون ها می شود. بنابراین عوارض و مشکلات غدد درون ریز مشکل شایعی در بیماران مبتلا به تالاسمی می باشد. مشکلات و بیماری هایی که بر اثر اختلال در غدد درون ریز ایجاد می شوند عبارتند از تاخیر در بلوغ، دیابت، کم کار شدن تیروئید، کم کار شدن پاراتیروئید و در بالغین اختلال در عملکرد جنسی نیز جز این مشکلات هست.

 

 

همچنین بخوانید:    همه چیز درباره تالاسمی

 

 

پوکی استخوان !

نازک و شکننده شدن استخوان ها یک مشکل شایع در بیماران مبتلا به تالاسمی می باشد که بر اثر عوامل مختلفی ایجاد می شوند. این عوامل عبارتند از :

  • کم خونی
  • فعالیت بیش از حد مغز استخوان
  • کم بودن کلسیم در رژیم غذایی
  • سو تغذیه
  • بلوغ تاخیری یا کم شدن ترشح هورمون های جنسی
  • اختلال در سایر غدد درون ریز و عوامل ژنتیکی

تمام این عوامل می توانند در پوکی استخوان نقش داشته باشند. بیماران دچار بیماری های استخوانی اغلب دارای ناهنجاری هایی در دست ها و پاها هستند و فعالیت بدنی آن ها مختل شده است و از شکستگی های شدید رنج می برند.

پوکی استخوان را معمولا با اندازه گیری چگالی استخوان در قسمت ستون فقرات و مفصل لگن تعیین می کنند. سازمان بهداشت جهانی مقدار چگالی کمتر از 2/5 را به عنوان پوکی استخوان در نظر می گیرد. در درمان بیماری های استخوانی بیشتر روی پیشگیری آن ها تاکید می شود که این کار را از طریق تزریق منظم خون، برداشتن آهن های اضافی خون، درمان مشکلات مربوط به غدد درون ریز و تمرینات ورزشی منظم انجام می دهند.

جلوگیری از پوکی استخوان در بیماران تالاسمی

همچنین برای جلوگیری از پوکی استخوان به بیماران توصیه می شود که از سیگار کشیدن خودداری نمایند، رژیم غذایی شان حاوی کلسیم فراوان باشد و از ویتامین دی و تمرینات ورزشی استفاده نمایند. به علاوه بیمارانی که دچار کمبود هورمون های جنسی هستند باید برای جلوگیری از بروز پوکی استخوان این هورمون ها را دریافت نمایند. در بیمارانی که دچار پوکی استخوان شده اند مصرف بعضی از داروها مثل بی فسفونات ها (آلدرونیت) می تواند مفید باشد.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

کراویا را با خواص درمان موثر زود انزالی، تقویت قوای جنسی، درمان سستی و بی حالی، درمان مشکلات جنسی، ضد بلغم موثر، ضد رماتیسم، ضد تشنج، بادشکن، مقوی معده و مسکن درد معده، رفع خونریزی (پودر کوبیده آن بر محل)، درمان گاز گرفتگی سگ هار، تسکین دردهای رحم، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0