تغذیه مناسب برای افراد مبتلا به اچ آی وی

1290 بازدید
23 شهریور 97
سمانه

اهمیت تغذیه مناسب برای افراد مبتلا به اچ آی وی

تغذیه صحیح و اصولی برای افرادی که با اچ آی وی زندگی می کنند نقش بسیار مهمی در جلوگیری از پیشرفت بیماری و نیز بهبود کیفیت زندگی آنان دارد. این افراد اغلب از کمبود مواد غذایی ضروری رنج می برند. همچنین کمبود ویتامین ها، املاح و آنتی اکسیدان ها بر افزایش انتقال اچ آی وی از مادر به جنین و نیز تسریع پیشرفت بیماری اثر دارند.

از طرفی این گروه اغلب دچار کاهش وزن قابل ملاحظه و یا اسهال هستند. یک رژیم غذایی حاوی پروتئین و کالری کافی، می تواند به حفظ سلامت بدن آنان کمک کند. به این افراد توصیه می شود کمتر از ترکیبات ساخته شده و مصنوعی استفاده کنند و بهتر است غذای مورد استفاده آنان طبیعی باشد تا قابلیت جذب نزدیک به 100 درصد را داشته باشند که بهترین آن ها شامل میوه جات و سبزیجات می شود.

ویتامین ها

ویتامین آ:

در این افراد کمبود ویتامین آ یک یافته شایع است و با پیشرفت بیماری سطح خونی آن کاهش می یابد. مقدار ویتامین آ مورد نیاز روزانه 10000 می باشد و منابع غذایی که حاوی این ویتامین هستند شامل کره، خامه، انواع پنیر، تخم مرغ، ماهی، جگر مرغ، جگر گوسفند و جگر گاو می شود.

تغذیه مناسب برای افراد مبتلا به اچ آی وی

تغذیه مناسب برای افراد مبتلا به اچ آی وی

ویتامین های گروه ب:

نقش مهمی در متابولیسم انرژی و عملکرد مناسب سیستم اعصاب و ایمنی دارند. کمبود ویتامین های گروه ب در افرادی که با اچ آی وی زندگی می کنند به وفور دیده می شود و مصرف آن ها به خصوص ویتامین ب 1 در افزایش طول عمر موثر است.

ویتامین ب6، مهمترین ویتامین موثر در عملکرد سیستم ایمنی است. در واقع عملکرد سلول های ایمنی در کمبود ویتامین ب 6 کاهش می یابد. مقدار ویتامین ب 6 مورد نیاز روزانه 100 میلی گرم است و منابع غذایی آن انواع نان سبوس دار، سویا، تخم مرغ، ماهی تن، موز، انواع گوشت مرغ، دل و جگر و قلوه، آجیل، گردو، گل کلم، هویج و فلفل سبز می باشد.

همچنین مقدار ویتامین ب 2 مورد نیاز روزانه 100 میلی گرم بوده و منابع غذایی آن شامل ذرت، جگر، مرغ، دل و قلوه، شیر و لبنیات می باشد.

ویتامین ب1، در انواع نان سبوس دار، ذرت، سویا، بیسکویت سبوس در، تخم مرغ، جگر مرغ، دل و قلوه و انواع آجیل یافت می شود و باید روزانه 300 میلی گرم مصرف شود.

کمبود ویتامین ب12 هم با کاهش تعداد سلول های سی دی 4، عامل موثری در پیشرفت اچ آی وی به سمت ایدز دارد. همچنین کمبود این ویتامین در اختلالات شناختی نقش مهمی ایفا می کند. مقدار ویتامین ب 12 مورد نیاز روزانه 1000 میلی گرم بوده و منابع غذایی آن در تخم مرغ، ماهی تن، جگر مرغ، دل و قلوه، جگر گوسفند و گاو، شیر و پنیر می باشد.

 

همچنین بخوانید: همه چیز درباره ایدز، علائم و پیشگیری

 

ویتامین ای، یک آنتی اکسیدان است و آنتی اکسیدان ها باعث حفاظت بدن در مقابل آسیب می شوند. ویتامین ای منجر به کاهش تاثیر منفی اچ آی وی بر سیستم ایمنی بدن شده و باعث می شود بدن در مقابله با عفونت های ویروسی بهتر عمل کند. منابع غذایی آن تخم مرغ، ماهی تن، بادام، بادام زمینی، فندق، سیب زمینی شیرین می باشد.

مصرف ویتامین ث توسط این گروه باعث کندی پیشرفت بیماری شده و موجب پیدایش مقاومت بیشتر علیه عفونت ها و بهبود حال عمومی می شود. مقدار مصرف روزانه ویتامین ث 200-500 میلی گرم بوده و منابع غذایی آن کشمش، انواع مرکبات، توت فرنگی، جعفری، انبه، انواع کلم و فلفل سبز می باشد.

اختلالات استخوانی هم در این گروه زیاد دیده می شود و مصرف ویتامین دی و کلسیم توصیه می شود و منابع غذایی آن روغن کبد ماهی – ماهی تن، کره، تخم مرغ و پنیر است.

“روی” هم به عنوان یک ماده آنتی اکسیدان نقش اختصاصی در تنظیم سیستم ایمنی دارد و احتمالا به طور مستقیم علیه ویروس فعالیت می کند. عفونت های فرصت طلب در این بیماری باعث کاهش سطح روی در خون می شوند. منابع غذایی روی شامل گوشت، جگر، تخم مرغ، غذاهای دریایی و غلات سبوس دار، حبوبات و سبزیجات می باشند.

کلام آخر:

به طور کلی مطالعات نشان می دهد افرادی که با اچ آی وی زندگی می کنند و به طور مرتب مکمل های غذایی، انواع ویتامین ها و املاح و به خصوص آنتی اکسیدان ها را دریافت می کنند به مراتب کمتر از بقیه با کمبود این مواد حیاتی رو به رو می شوند. با این وجود دریافت مکمل ها از طریق غذایی برای بدن این گروه کافی نبوده و به نظر می رسد مصرف روزانه مولتی ویتامین ها می تواند مفید باشد.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

عرق افسنتین را با خواص مقوی قلب، تب بر، مدر بول، ضد کرم های لوله ای و بسیار انگل های دیگر، اشتها آور، قابض، اسهال های سرد مزاج، رفع صفرا، بدون هيچ اسانس و افزودني شيميايي، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0