topNotif

خواص سیکاس و درخت ساگو را بشناسیم

10158 بازدید
06 مهر 97
سمانه
بروزرسانی شده در تاریخ 24 آذر 1400

خواص سیکاس و درخت ساگو را بشناسیم.

* سیکاس

در ایران با نام خارجی آن سیکاس شناخته می شود.

مشخصات سیکاس

درختچه ای است که بومی ژاپن و جزایر جاوه است و در شمال ایران نیز کشت می شود و در سایر شهرهای سرد ایران زمستان ها در داخل گلخانه نگهداری می شود زیرا تحمل سرمای مناطق سرد ایران را ندارد. درختچه ای است بسیار زیبا و همیشه سبز نخل نمونه زیبایی از آن در شمال ایران مقابل مهمان خانه رامسر در حدود 50 سال قبل کاشته شده بود. در کتاب طب سنتی چینی درباره این درخت آمده است که بومی ایران و جاوه است ولی در مدارک علمی گیاه شناسی ایران، این درختچه به عنوان گیاه بومی ایران مطرح نمی باشد. شاید در روزگاران کهن بوده است و نسل آن منهدم گردیده و بعدا دوباره به ایران وارد شده باشد.

خواص سیکاس و درخت ساگو را بشناسیم

خواص سیکاس و درخت ساگو را بشناسیم

ترکیبات شیمیایی سیکاس

از نظر ترکیبات شیمیایی مخروطه های اتامین دار گیاه دارای مواد سیکازین و نئوسیکازین و نئو سیکازین ب و مقدار کمی ماکروزامین و گلوکوزیدهای ناشناخته دیگری می باشد. از مغز تخم آن ماده لامیناری بیوز و سیکازین و نئو سیکازین آ جدا شده است، با بررسی ساختمان ماده سیکازین نتیجه گرفته شده است که همان گلو کوزیلوکسی آزوکسی متان است. از هیدرولیز ماکروزامین مواد سیکازین، کسیلوز، گلوکوز و پریموروز حاصل می شود.

خواص سیکاس

سیکاس از ژاپن و چین وارد شده و کاشته شده است و ظاهرا به جز این که چند مورد مسمومیت از پوست آن گزارش شده از سایر جهات گیاه دارویی بسیار مفیدی است. از تخم های آن یک گلیکوزید سمی جدا شده است. کرک های بین برگ ها و همچنین گرد برگ های تغییر شکل یافته آن که تخم آن را در بر می گیرد شبیه پشم است و برای قطع خونریزی بر روی زخم ها گذارده می شود. جوانه های انتهایی شاخه ها قابض و مدر است و مغز چوب تنه آن فکول دارد و خوراکی است و نوعی ساگو می باشد. از نظر دارویی مهمترین قسمت درختچه سیکاس میوه و تخم آن است که تونیک و مقوی نرم کننده سینه، قابض و قاعده آور است و برای معالجه روماتیسم مفید می باشد.

از تخم این گیاه موادی گرفته می شود که از رشد تومورهای سرطانی بدخیم جلوگیری می کند و معروف است که فکول مغز چرب تنه درختچه و نشاسته مغز تخم آن جوان کننده است و موجب طول عمر انسان می شود.

 

همچنین بخوانید: معرفی خواص دارویی گیاه شوره گز

 

*درخت ساگو

ساگو نوعی نشاسته است که از مغز چوب تنه درخت سیکاس و خصوصا درخت معروف دیگری به نام ساگو گرفته می شود.

مشخصات ساگو

درختی است که بلندی آن 8-10 متر و شبیه نخل است و بومی جزایر ملوکی می باشد و در گینه جدید و فیلیپین نیز انواع آن انتشار دارد. این درخت را درخت نان نیز می گویند زیرا از مغز چوب تنه آن ماده ساگو که یک ماده غذایی آردی شکل است گرفته می شود که از آن سوپ درست می کنند. این محصول به  نام ساگو هر ساله در صندوق هایی از جزایر ملوکی به اروپا و آمریکا وارد شده و در بازار عرضه می شود. ساگو که از درخت سیکاس گرفته می شود از نظر مصرف غذایی در درجه دوم مرغوبیت پس از ساگو حاصل از این درخت قرار دارد.

خواص و کاربرد ساگو

در چین از میوه های درخت ساگو برای رقیق کردن خون و از بین بردن لکه های خونی پوست به نام اکچی موزیس استفاده می شود. این لکه ها که ابتدا به رنگ آبی سیر است پس از مدتی به رنگ قهوه ای خاکستری یا زرد تبدیل می شود. ماده خوراکی این درخت خیلی مقوی و مغذی است، جوانه های انتهایی را نیز با عنوان کلم پالمیست یا شوپالمیست به طور خام یا پخته می خورند ولی اسراف در خوردن آن ممکن است موجب استسقا و اسهال خونی شود. از عصاره برگ های درخت و همچنین از برگ های تازه درخت برای التیام روی زخم می گذارند.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

عاقرقرحا را با خواص تسکین سردردهای میگرن، درمان کمردرد، درمان بیماری های لثه و تسکین درد دندان، تقویت نیروی جنسی، درمان ضعف و بی حالی، کاهش لکنت زبان، بدون هیچ اسانس و افزودنی شیمیایی، از فروشگاه عطارک تهیه نمایید.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0