مراقبت های بعد از زایمان

1845 بازدید
28 فروردین 97
سمانه

مراقبت های بعد از زایمان (شکم و کمر) :

مسطح کردن شکم بعد از زایمان :

هر زنی که زایمان کرده است، دوست دارد شکم پیش از بارداری خود را داشته باشد. واقعیت این است که هر چند هیچ کس نمی تواند به همان شرایط قبلی باز گردد، ولی با تلاش و زحمت بسیار می توان تا حدودی به وضعیت سابق بازگشت. ابتدا از تمرین های سبک شروع کنید و به یاد داشته باشید که نباید همواره به تمرین های شکم توجه کنید. عضلات بدن به کمک یکدیگر فعالیت می کنند. عضلات شکم با عضلات کمر حرکت می کنند. بنابراین شما باید علاوه بر شکم، عضلات کمر را نیز تقویت کنید تا شکمی مسطح داشته باشید. انجام دادن تمرین های کمر از شدت درد کمر که معمولا زنانی که تازه زایمان کرده اند به آن دچار می شوند، می کاهد.

تغییرات بعد از زایمان :

عضله ای که در جلو شکم قرار دارد و از دنده ها تا استخوان عانه امتداد یافته است، به نام عضله مستقیم شکم خوانده می شود. این عضله در حقیقت از دو عضله ای که با یک رباط لیفی شکل به یکدیگر مرتبط اند، تشکیل شده است. این رباط لیفی در حین زایمان پاره می شود تا به کودک تان اجازه رشد بدهد. شاید شما این عضله را که به شکل یک خط مورب تا زیر شکم امتداد یافته است، ببینید.

 

مراقبت های بعد از زایمان

مراقبت های بعد از زایمان

 

بازگشت به گذشته :

در نزدیکی ناف فاصله بین دو عضله را بهتر احساس می کنید. فاصله این دو عضله در زنان مختلف فرق می کند. اگر عضلات شکم شما پیش از زایمان ضعیف بوده یا وزن فرزندتان از چهار کیلو بیشتر بوده است یا دوقلو زایمان کرده اید، این فاصله زیادتر است. سه یا چهار روز پس از زایمان وقتی سطح هورمون در بدن به میزان پیش از زایمان می رسد، به تدریج فاصله این دو عضله با یکدیگر کمتر می شود و به هم جوش می خورند. روند جوش خوردن این دو عضله گاهی اوقات پنج ماه به طول می انجامد. در برخی موارد، این دو عضله از پایین از یکدیگر جدا می شوند که به آن جدایی عضلات گفته می شود و باید از طریق روش های فیزیوتراپی که به جلوگیری از پراکندگی اعضای داخل شکم اختصاص دارد، درمان شود.

 

همچنین بخوانید: پروسه رشد مغز از بدو تولد

 

دلایل کمر درد :

عضلات بدن برای صاف و هماهنگ نگه داشتن بدن به صورت زوج حرکت می کنند. عضلات جلو بدن بلند است و کشیده می شود، اما عضلات پشت کوتاه است و اگر ضعیف باشد، کوتاه تر نیز می شود. کوتاهی عضلات باعث ایجاد فاصله بین مهره ها در قسمت پایین کمر می شود که معمولا عامل بروز کمر درد است. بعد از زایمان این فاصله بیشتر می شود و شکل نخاع نیز در اثر باز شدن لگن تغییر می کند که یکی از عوامل کمردرد بعد از زایمان به شمار می آید. باز شدن لگن برای سهولت خروج بچه از شکم مادر است، در اثر ازدیای هورمون های تاثیر گذار بر مفاصل و رباط ها صورت می گیرد. اگر پیش از زایمان عضلات کمر و شکم ضعیف باشند، بر شدت کمردرد افزوده می شود.

آسیب دیدگی های هنگام زایمان :

یکی دیگر از عوامل کمر درد بعد از زایمان، ایجاد زخم های حین زایمان است. ممکن است مفاصل باسن و قسمت های پایین ستون فقرات کشیده و از حالت طبیعی خود خارج شوند. در مواردی که در حین زایمان آمپول مسکن تزریق می شود، این عارضه شیوع دارد. اگر زایمان سخت و دشواری داشته باشید، به مفصل باسن، یعنی اتصال لگن به نخاع (ستون فقرات) فشار می آید و شما در باسن ها و مفاصل ران و احیانا در یک ساق پا احساس درد می کنید.

یک توصیه پزشکی : بیشتر مادران به دلیل کشیدگی عضلات در قسمت پایین کمر احساس درد می کنند و گاهی اوقات این التهاب به گردن آنان نیز منتقل و باعث سر درد آنان می شود. اگر کمر درد دارید، به پزشک مراجعه کنید تا علت درد و درمان مناسب را پیدا کنید. ممکن است به فیزیوتراپی نیاز داشته باشید.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

فوفل را با خواص ضد مالاریا و تب های نوبه ای،  ضد سرفه، قاعده آور،درمان اسهال، کاهش تعریق بدن، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0