topNotif

معرفی چوب کاسیا تلخ

2777 بازدید
24 شهریور 97
سمانه
بروزرسانی شده در تاریخ 24 آذر 1400
معرفی چوب کاسیا تلخ

معرفی چوب کاسیا تلخ

معرفی چوب کاسیا تلخ و خواص آن

در بازار دارویی ایران با نام های چوب کاسیا و چوب تلخ و در کتب طب سنتی با نام قصب مر ذکر می شود. در این مطلب به خواص، فواید و نحوه استفاده از این گیاه پرداخته می شود.

مشخصات کاسیای تلخ را بدانیم.

درختچه ای است کوتاه که در جنگل های گویان و جامائیکا می روید. چوب این درختچه دارای ماده موثر تلخی است به نام کاسین که در طب سنتی مستعمل است. این درختچه در ایران نمی روید ولی چوب آن در بازار دارویی ایران عرضه می شود و از نظر خواص طبی برای تقویت معده و تحلیل گاز بسیار مفید است.

کاسیای تلخ دارای چه ترکیبات شیمیایی است؟

از نظر ترکیبات شیمیایی در چوب کاسیا ماده تلخی وجود دارد که ماده عامل آن کاسین نام دارد که کاسین از عوامل محرک قوی جهاز هاضمه است. ضمنا در ترکیب موادی برای تهیه کاغذهای مگس کش نیز استفاده می شود.

خواص و کاربرد کاسیای تلخ را بدانیم.

چوب کاسیای تلخ معمولا استوانه ای شکل به رنگ خاکستری مایل به زرد است خارج آن نقطه دار و در داخل سفید رنگ و بی بو ولی بسیار تلخ است. چوب کاسیای تلخ را خرد کرده و یا رنده کرده به صورت گرد در می آورند و پس از خیس کردن در آب از محلول حاصل که دارای ماده عامل کاسین است می خورند برای تقویت معده و رفع سو هاضمه بسیار مفید است.

 

همچنین بخوانید:  مسمومیت ها و نحوه برخورد با آن ها

 

روش تهیه محلول کاسیا چگونه است ؟

  • گرد یا رنده خرد کرده چوب کاسیا 8 واحد
  • آب 1000 واحد

گرد چوب را مدت 2 ساعت در آب خیس کرده آن را صاف می کنند و فنجان و فنجان می آشامند.

تهیه تنتور چوب کاسیا چگونه می باشد؟

  • گرد کاسیا یک واحد
  • الکل 60 درجه 5 واحد

رنده چوب کاسیا را در الکل خیسانده پس از ده روز آن را صاف می کنند و هر بار از 10- 2 گرم در شربتی ریخته می خورند برای تقویت معده و رفع گاز معده بسیار مفید است.

در استعمال خارجی از جوشانده 12 گرم گرد چوب کاسیا در 1000 گرم آب به صورت تنقیه برای رفع کرمک استفاده می شود. کرمک یا اکسیور نوعی از کرم های ریز جنس نماتود است که در مقعد به نام کرمک ظاهر می شود. خوردن کاسیا علاوه بر خواص بالا موجبات افزایش ترشح املاح صفرا، براق و ترشح شیر را نیز فراهم می کند. مصرف آن ایجاد یبوست نمی کند و با املاح آهن نیز ناسازگار نبوده و عوارضی ایجاد نمی نماید. گیاه دیگری که از چوب آن برای موارد فوق استفاده می شود به نام کلمبو معروف است.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

پودر دارچین را با خواص  شل کننده عضلات، آرامبخش، خواص آنتی بیوتیکی، چربی سوز، ضد سرطان، اشتها آور، ضد نفخ، ضد درد، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0