topNotif

نقش مادر در سلامت جنین

1400 بازدید
25 شهریور 97
سمانه
بروزرسانی شده در تاریخ 24 آذر 1400
نقش مادر در سلامت جنین

نقش مادر در سلامت جنین

نقش مادر در سلامت جنین چیست؟

مسائلی که باید زن باردار در ماه اول حاملگی مورد توجه قرار دهد عبارتند از : برنامه غذایی متعادل شامل وعده های غذایی متعدد ولی مختصر و نوشیدن مایعات کافی، تغذیه به صورتی باشد که دریافت روزانه 60 گرم پروتئین و مقدار کافی کلسیم را در بر داشته باشد، از غذاهایی که منجر به سو هاضمه، سوزش سر دل، نفخ و سایر ناراحتی های گوارشی می شود بپرهیزید. از غذاهای پر حجم و سنگین دوری و پرهیز شود.

نقش مادر در سعادت و شقاوت جنین به خصوص در دوران بارداری بسیار حساس و سرنوشت ساز است زیرا نوزاد در شکم مادر مانند یک عضو از بدن اوست و تمام مواردی را که در ساخت خود لازم دارد از او می گیرد. این میهمان در چنین پناهگاهی به انتظار روز موعود به سر می برد تا هنگام احضار فرا رسد و پا به عرصه گیتی گذارده و وظیفه خطیر خود را آغاز کند، لذا قبل از تولد کودک باید در فکر سلامت خود و جنین باشد چرا که داشتن فرزند سالم به زندگی طراوت، زیبایی، شادابی و استحکام خاصی می بخشد. جنین در طول بارداری مادر از راه ارتباط با خون مادر تغذیه می کند، لذا رشد جنین کاملا مرتبط با مادر است.

عواملی که در رشد جنین موثرند:

رژیم غذایی، سلامتی، بیماری و میزان استراحتی که مادر در دوران بارداری دارد در رشد جنین موثر است. مادر باید در دوران بارداری تحت مراقبت های پزشکی قرار گیرد. جفت، بند ناف و مایع آمنیوتیک جنین را در دوران داخل رحمی حفظ می کنند و در رشد و نمو آن دخالت دارند. جفت یک شبکه عروقی خونی است که به دیواره رحم چسبیده است و به وسیله بند ناف به جنین متصل است.

 

همچنین بخوانید:  مصرف مکمل های غذایی در دوران بارداری

 

این شبکه خونی با شبکه خونی دیواره رحم بدون اینکه خون مادر و جنین با یکدیگر مخلوط شود مرتبط است و از این طریق جنین مواد غذایی لازم برای رشد خود را از مادر می گیرد و مواد زائد خود را نیز از این راه دفع می کند. در حقیقت جفت، کار کلیه، کبد و دستگاه گوارش و ریه را برای جنین انجام می دهد و همچنین جفت جنین را از ابتلا به بعضی از عفونت هایی که مادر اتفاقا مبتلا می شود حفظ می کند.

غذاهایی که افراط در خوردن آن ها برای زن حامله ممنوع است.

  • زن آبستن از افراط در خوردن کلیه خوراکی ها ممنوع است و نباید هیچ غذایی را خارج از اندازه بخورد.
  • تنوع بهترین روشی است که زن آبستن به کار بسته و از تمام خوراکی ها می تواند استفاده نماید ولی باید در خوردن مواد زیر احتیاط کرده و حتی المقدور آن ها را کم مصرف نماید:
    • زعفران، جعفری، غوره، آبغوره، مارچوبه، انیسون، انغوره، افسنتین، اکلیل الجیل، اسفند، زیره، سیاه دانه، دارچین، سنا، گنه گنه و املاح آن، ابهل و سداب.
  • خوردن ماهی خام و همچنین ماهی مانده نیز به کلی ممنوع است زیرا ماهی خام ویتامین های بدن را منهدم می سازد و به مادر و جنین صدمه می زند.
  • غذاهای مانده به خصوص غذاهای گوشتی برای زن آبستن بدترین سم هاست. زیرا گوشت در اثر مانده شدن سمی از خود ترشح می کند که برای زن حامله خطرناک است و در گوشت مانده و کنسروها ماده ای پیدا می شود که ویتامین ث را فاسد می کند و چون زن آبستن هنگام بارداری به این ویتامین احتیاج بیشتری دارد خوردن موادی مثل کالباس، سوسیس، ژامبون، ساردین و سایر کنسروها به کلی ممنوع می باشد.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

پودر گنه گنه را با خواص ضد مالاریا، مقوی، اشتهاآور، ضد اسپاسم، ضد باکتری، آسان کننده هضم غذا، افزاینده ترشحات معده، کندکننده و تنظیم کننده ضربان قلب، بدون هيچ اسانس و افزودني شيميايي، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0