نوازش و تاثیرات آن بر بدن

1930 بازدید
26 اسفند 97
بهاره
,

نوازش و تاثیرات آن بر بدن

نوازش مي تواند زندگي بخش باشد. اولين آزمايشاتي كه هارلو و زيمرمن روي ميمون ها نجام دادند نشان داد كه محروميت بچه ميمون ها از نوازش و در آغوش گرفته شدن، به افسردگي، بيماري و حتي مرگ مي انجامد. همين امر در مورد كودكاني كه مورد بي مهري پدر و مادر قرا مي گيرند نيز صادق است. لذا، در این مقاله با نوازش و تاثیرات آن بر بدن آشنا شوید.

 

نوازش و تاثیرات آن بر بدن

نوازش و تاثیرات آن بر بدن

 

تفاوت حس بساوايي در مردان و زنان

پوست وسيع ترين عضو بدن است كه تقريبا ٢متر مربع وسعت دارد. حدود ٢ميليارد و ٨٠٠ ميليون گيرنده درد، ٢٠٠ هزار گيرنده سرما و ٥٠٠ هزار گيرنده تماس و فشار روي آن پراكنده است. دختران از همان بدو تولد حساسيت بيشتري نسبت به لمس و نوازش دارند. دز بزرگسالي نيز حساسيت پوست زن نسبت به لمس و فشار تقريبا ١٠ برابر مرد است. پژوهش هاي معتبر نشان داده پسراني كه قوي ترين حس بساوايي را دارند در مقايسه با دختراني كه داري ضعيف ترين حس بساوايي هستند، حساسيت كمتري دارند. پوست زن نازك تر از پوست مرد است ولي يك لايه اضافي چربي زير آن وجود دارد كه مانع نفوذ سرما مي شود. به همين دليل قدرت تحمل سرما در زنان بيشتر است.

رابطه هورمون ها و میل به نوازش شدن

اكسي توسين هورموني است كه ميل به نوازش شدن را بر مي انگيزد و گيرنده بساوايي را فعال مي كند. بنابراين، تعجبي ندارد كه زنان، با وجود گيرنده هايي ده برابر قوي تر از گيرنده هاي مردان، تا اين حد به در آغوش گرفتن همسر، فرزندان و دوستانشان اهميت مي دهند. تحقيقات ما در مورد زبان ايما و اشاره نشان مي دهد زنان غربي ٤ تا ٦ برابر مردان به لمس يكديگر هنگام گفت و گو تمايل دارند. آنان بيش از مردان از تعابير و استعارات مربوط به حس بساوايي استفاده مي كنند. مثلا كسي را پوست كلفت مي نامند يا معتقدند فلاني دست اش شفاست. آنان دوست ندارند پوست شان كنده شود و با تمام وجود از كسي كه از پوست و گوشت خودشان است حمايت مي كنند.

 

همچنین بخوانید:  راه های بخشش همسر در روابط زناشویی

 

تاثیر نوازش بر کودکان

مطالعه اي در خور توجه در مورد نوزادان ١٠هفته اي تا ٦ ماهه نشان داده نوزاداني كه بيشتر در آغوش مادر بودند و نوازش مي شدند به ميزان چشمگير خونگرم و معاشرتي مي شوند. همچنين موارد ابتلا به اسهال و استفراغ در اين كودكان كمتر است.  در سال ١٩٩٩ گروهي تحقيقاتي به سرپرستي مايكل مي ني دردانشگاه مك جيل كبك كانادا نشان داد بچه موش هايي كه به طور مداوم مورد نوازش و تحت مراقبت والدين قرار دارند باهوش تر و داراي مغزي حجيم تر هستند.

جيمز پرسكات، انسان شناس مشهور و پيشگام مطالعات مربوط به تربيت كودكان دريافت بروز اعمال خشونت آمير در جوامعي كه كودكان به ندرت ناز و نوازش مي شوند داراي بيشترين ميزان است.

كودكاني كه محبت مي بينند از سلامت روحي و جسمي بيشتري برخوردارند تا كودكاني كه خانواده شان آنان را طرد كرده يا در پرورشگاه بزرگ شده اند. در جامعي كه مردمان شان به علل فرهنگي به نوازش و ابزار احساسات بي توجه اند، نگه داري سگ و گربه رواج فراوان دارد. چرا؟ اين حيوانات به انسان اجازه مي دهند از طريق ناز و نوازش را بيازمايد. حيوان درماني روشي موثر براي كمك به افراد افسرده و مبتلا به مشكلات ذهني و روحي است.

نوازش و رابطه آن با افسردگی

مطالعه اي ديگر در مورد بيماران روحي و رواني نشان داد، مردان هنگام ناراحتي و تنش از هر گونه تماس جسمي پرهيز مي كنند و به گوشه اي خلوت پناه مي برند. اما زنان در اين شرايط به مرد خود نزديك تر مي شوند. اين كشش ناشي از نياز جنسي نيست بلكه ناشي از نياز به تماس مهرورزانه است وقتي زني از دست مردي عصباني است به او مي گويد: به من دست نزن!!!

اغلب مردان از درك معناي اين عبارت عاجزند. اين نكته را آويزه گوش كنيد:

براي جلب توجه و برانگيختن احساس مثبت زنان از تماس جسمي بجا مانند آغوش گرفتن و نوازش كردن استفاده كنيد، اما از هرگونه اقدام جنسي بپرهيزيد. براي اينكه فرزنداني سالم و تندرست داشته باشيد، آنان را زياد نوازش كنيد. پژوهش ها نشان مي دهد اگر زنان عصبي يا افسرده بيشتر مورد نوازش و محبت قرار گيرند زودتر بهبود مي يابند.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

لبان الذکر را با خواص دفع انرژی های منفی، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0