topNotif

گیاه حشیشه المبارکه و خواصش را بشناسیم

2739 بازدید
03 مهر 97
سمانه
گیاه حشیشه المبارکه و خواصش را بشناسیم

گیاه حشیشه المبارکه و خواصش را بشناسیم

گیاه حشیشه المبارکه و خواصش را بشناسیم

در کتب فارسی قدیم با نام های بیخ شب بو و علف مبارک و در کتب سنتی به عربی آن حشیشه المبارکه آمده است.

مشخصات حشیشه المبارکه را بدانیم

گیاهی است علفی، چند ساله و گسترده روی زمین، اندام گیاه پوشیده از تارهای زبر و برگ ها دندانه دار است. گل های آن زرد ریزوم و یا ساقه زیرزمینی آن کمی ضخیم و سطح آن ناصاف و پوشیده از ریشک می باشد. رنگ قسمت خارجی ساقه زیرزمینی قهوه ای تیره کمی شبیه بوی میخک و طعم آن تلخ و قابض است.

این گیاه در اغلب مناطق اروپا و آسیا در حاشیه جنگل های مرطوب می روید. در ایران نیز به طور خودرو در حاشیه جنگل های شمال ایران در بندر گز، بین رشت و لاهیجان و در دامنه های مرتفع البرز در شمال هرزویل و در اطراف تهران و در آذربایجان در حسن بیگلو دیده می شود. تکثیر آن از طریق کاشت دانه آن و یا با کاشت قطعاتی از ریشه گیاه در بهار یا تابستان انجام می گیرد. قسمت مورد استفاده در طب سنتی بیشتر ساقه زیرزمینی یا بیخ آن است.

 

همچنین بخوانید: خواص دارویی درخت صندل قرمز

 

ترکیبات شیمیایی حشیشه المبارکه

از نظر ترکیبات شیمیایی در ساقه زیرزمینی و یا به اصطلاح بیخ گیاه که در بازار به نام ریشه عرضه می شود، وجود اسانس روغنی فرار شامل اوژنول و همچنین گلوکوزید ژئین و آنزیم تایید شده است. به علاوه دارای مقدار زیادی تانن است.

خواص و کاربرد حشیشه المبارکه

در هند از گیاه به عنوان مقوی و تونیک و قابض و برای جلوگیری از خونریزی و بند آوردن اسهال و رفع ترشحات سفید زنانگی، التهاب حلق و در موارد اسهال خونی استفاده می شود. از ساقه زیرزمینی آن در اروپا به عنوان قابض و ضد عفونی کننده مصرف می شود. برای افراد مسن و به خصوص افرادی که دوره نقاهت بیماری را می گذرانند و ضعیف شده اند از داروهای مقوی بسیار مناسب می باشد. فرآورده های ساقه زیرزمینی آن برای رفع دردهای ماهیچه ها و تقویت اعصاب و به عنوان تب بر بسیار مفید است.

چون تانن فراوان دارد غرغره جوشانده آن برای رفع التهاب دردناک لثه، قطع خونریزی از لثه، سفت نمودن گوشت لثه و خوشبو کردن دهان نافع است. از خیسانده ساقه زیرزمینی گیاه در شراب برای شست و شوی زخم ها و التیام زخم استفاده می شود.

در مصارف داخلی از دم کرده 70 گرم ساقه زیر زمینی تازه یا 40 گرم ساقه زیرزمینی خشک در هزار گرم آب جوش استفاده می شود. برای تهیه تونیک مقوی آن در حدود 50 گرم ساقه زیرزمینی خشک گیاه را در هزار گرم سرکه مدت 7-8 روز می خیسانند و پس از آن شروع به مصرف می کنند و یک فنجان قبل از هر غذا بسیار مفید است.

در استعمال خارجی از جوشانده 50 گرم بیخ خشک آن در هزار گرم آب به عنوان غرغره برای رفع تورم و خونریزی از لثه به کار می رود. گونه دیگری از همین خانواده در ایران می روید و خیلی شبیه حشیشه المبارکه است با این اختلاف که رنگ گل آن زرد مایل به قهوه ای یا قرمز است. این گونه دارای همان خواص حشیشه المبارکه است. این گیاه در ارتفاعات مرطوب آذربایجان و در دره چالوس و کندوان دیده می شود.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

علف لیمو را با خواص ضد میکروب، درمان ناراحتی های معده و افزایش سلامت دستگاه گوارش، ضد سرطان، کاهش فشارخون بالا، افزایش سوخت و ساز بدن و کاهش وزن، تقویت و افزایش رشد مو، ضد التهاب و تسکین دهنده درد، ضد افسردگی، بدون هیچ اسانس و افزودنی شیمیایی، از فروشگاه عطارک تهیه نمایید.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0