topNotif

گیاه نی هندی را بشناسیم

3136 بازدید
20 مهر 97
سمانه

خواص گیاه نی هندی را بشناسیم

به فارسی نی هندی و در کتب طب سنتی با نام عربی آن غاب رومی آمده است.

مشخصات نی هندی را بدانیم

گیاهی است چند ساله که ارتفاع آن 3-5 متر است. ساقه آن به قطر انگشت، تو خالی استوانه شکل، بند بند و خیلی سخت می باشد که به سختی می توان آن را شکست، برگ های آن ساقه آغوش و بدون دم برگ، سبز خشن، دراز نوک تیز به طول 50 -60 سانتیمتر است. گل های آن به صورت مجتمع خوشه در انتهای ساقه گل دهنده ظاهر می شود. ریشه آن که در حقیقت ساقه زیرزمینی است، اسفنجی متورم دارای بریدگی های مارپیچی می باشد. رنگ پوست ساقه زیرزمینی آن زرد تیره و شفاف است. این ریزوم یا ساقه زیرزمینی که قسمت مورد استفاده گیاه در طب سنتی است به قطعات کوچک در آمده در معرض استفاده قرار می گیرد. بویی ندارد ولی طعم آن کمی شیرین است.

گیاه نی هندی را بشناسیم

گیاه نی هندی را بشناسیم

این گیاه معمولا اراضی با خاک شنی و مرطوب را دوست دارد. در کنار جریان های آب در مجاورت درختان تبریزی و بید می روید. در اراضی خشک هم می روید و خشکی را تحمل می کند ولی ریشه آن مدت زیادی در آب بودن را تحمل نمی کند. آب و هوای معتدل را دوست دارد و در مناطقی که زمستان خیلی سرد دارند کمتر می روید. در اروپا و آسیا در دامنه های هیمالیا و سایر مناطق می روید. در هند در قسمت های کم ارتفاع هیمالیا از کشمیر تا نپال و سایر مناطق آن انتشار دارد. در ایران در نواحی مختلف البرز در کرج در ارتفاع 1400 متر از سطح دریا در شمال ایران در گرگان، خوزستان در مسجد سلیمان، خراسان در خرب بالا، لرستان در شهبازان در ارتفاع 500 متر از سطح دریا و در بلوچستان همه جا در کنار جریان های آب دیده می شود.

 

همچنین بخوانید: خواص گیاه نی جارو را بشناسیم

 

ترکیبات شیمیایی نی هندی را بدانیم.

در گیاه و در ساقه زیرزمینی آن در حدود 0/028 درصد ماده گرمین یا دوناکسین وجود دارد. به علاوه یک آلکالوئید جدید به نام دوناکساریم در آن مشخص شده است. گرامین هایدرو کلراید در خرگوش فشار خون را بالا می برد و موجب انقباض روده ها و رحم در خرگوش می شود. در دوز محدود ماده گرامین موجب افزایش فشار خون در سگ ها می شود ولی اگر مقدار زیاد مصرف شود فشار خون پایین می افتد. عمل گرامین شبیه عمل دی پزودو افدرین است.

خواص نی هندی را بدانیم

در چین معتقدند که ساقه زیرزمینی گیاه ترشح شیر را کاهش می دهد. در برمه از ریشه آن به عنوان مدر استفاده می شود. جوشانده اعضای زیرزمینی گیاه به مقدار 20 گرم در هزار گرم آب خاصیت مدر و نرم کننده دارد و ترشحات قاعدگی را افزایش می دهد. چون ترشح شیر را کاهش می دهد و قطع می کند در مواردی که نمی خواهند پستان شیر بدهد یا در مواردی که به علل بیماری قطع ترشح شیر لازم می شود از این جوشانده استفاده می شود. مصرف این گیاه باید با احتیاط در حد مجاز و با نظارت پزشک انجام گیرد.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

علف لیمو را با خواص ضد میکروب، درمان ناراحتی های معده و افزایش سلامت دستگاه گوارش، ضد سرطان، کاهش فشارخون بالا، افزایش سوخت و ساز بدن و کاهش وزن، تقویت و افزایش رشد مو، ضد التهاب و تسکین دهنده درد، ضد افسردگی، بدون هیچ اسانس و افزودنی شیمیایی، از فروشگاه عطارک تهیه نمایید.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0