topNotif

آموزش کاشت هل در زمین کشاورزی یا گلدان و 4 نکته اصلی برای پرورش آن

7350 بازدید
06 آذر 99
مروارید
بروزرسانی شده در تاریخ 3 دی 1400

آموزش کاشت هل در زمین کشاورزی و گلدان + نکاتی برای پرورش آن

گیاه هل از نظر علمی با نام (Elettaria cardamomum) شناخته می شود، که یک گیاه علفی و چند ساله از خانواده Zingiberaceae است. هل دو نوع می باشد،. هل سبز رنگ از هند و سریلانکا و سیاه رنگ از نپال و مناطق هیمالیا است. میوه های هل پس از خشک شدن به عنوان نوعی ادویه مورد استفاده قرار می گیرد و با طعم معطر و تا حدودی تند متمایز می شوند. هـل بعد از زعفران و وانیل سومین ادویه گران قیمت در جهان است، اما از نظر قابلیت کاربردی بودن بعد از فلفل سیاه در جایگاه دوم قرار دارد. در این مقاله درمورد آموزش کاشت هل سبز در زمین کشاورزی و گلدان بهمراه نکاتی برای پرورش آن خواهیم گفت، پس با ما همراه باشید؛

 

آموزش کاشت هل در زمین کشاورزی و گلدان + نکاتی برای پرورش آن

آموزش کاشت هل در زمین کشاورزی و گلدان + نکاتی برای پرورش آن

 

فواید هل سبز برای سلامتی

هل فواید زیادی برای سلامتی دارد، از جمله:

  • چای هل سیاه که با عسل شیرین شده است به درمان سرماخوردگی، سرفه و آنفولانزا کمک می کند.
  • برخی از اختلالات گوارشی مانند: سوءهاضمه، نفخ شکم و یبوست را برطرف می کند.
  • رفع بوی بد دهان؛ زیرا حاوی سینئول است، که با باکتری های ایجاد کننده بوی بد دهان مبارزه می کند.
  • به کاهش فشار خون کمک می کند.
  • این ماده با سموم بدن مقابله می کند و باعث سلامت بدن و طولانی شدن عمر می شود.
  • گردش خون را افزایش می دهد، و سطح انرژی را در بدن افزایش می دهد.
  • به کنترل سطح قند در خون کمک می کند.
  • حاوی منگنز است و به چربی سوزی و کاهش وزن اضافی کمک می کند.
  • استنشاق رایحه معطر هل اختلالات خواب مانند: اضطراب را برطرف می کند.
  • برای تنظیم عملکرد سه نوع انرژی در بدن: واتا، پیتا و کاپا، از آن در طب آیورودا استفاده می شود.

آموزش کاشت هل سبز در زمین کشاورزی

هل را می توان با خیالی آسوده پرورش داد وقتی که با روش های تولید مثل، شرایط محیطی لازم برای رشد، و مهمترین آفات و بیماری هایی که ممکن است گیاه هل را تحت تاثیر قرار دهند و راه های جلوگیری از آن ها آشنا باشید. برای کاشت هل، مراحل زیر را انجام دهید:

مراحل کاشت هل

دانه های هل را با آب ولرم بشویید. تا ژله ای که آن را احاطه کرده را از بین ببرید سپس آن را در سایه خشک کنید. دانه های هل را در یک ظرف شیشه ای قرار دهید. محلول اسید نیتریک با غلظت 2.5٪ به دانه های هل اضافه می شود تا روی آن ها را بپوشاند و بذرها را با قاشق به مدت دو دقیقه هم زده و سپس اسیدنیتریک را خارج می کنیم. دانه های هل را با استفاده از آب لوله کشی شسته و سپس به یک کاسه آب ولرم منتقل کرده و یک شب در آن آب می گذاریم تا لایه های جامد پوشاننده دانه های هل مرطوب شود و آن ها را بشکنیم.

نحوه کاشت بذر هل

بذر هل بلافاصله پس از فصل سرما به صورت ردیفی بر روی سطح خاک، با فاصله مناسب 4 الی 6 فوت بین هر ردیف قرار می گیرد. بذرها با یک لایه سبک خاک پوشانده می شوند، سپس خاک را با یک لایه نازک شاخه پوشانده و شاخه ها را با کمی نی یا علف های هرز می پوشانند، سپس خاک را عمیقا آبیاری می کنند تا مرطوب شود. جوانه زدن به طور متوسط در طی 25-20 روز اتفاق می افتد. بیشتر شاخه ها و کاه ها برداشته می شوند و فقط یک لایه نازک از آن ها روی دانه ها باقی می ماند. در این مرحله جوانه ها باید از اشعه خورشید محافظت شوند.

 

همچنین بخوانید: آشنایی با مراحل پرورش و کاشت زنجبیل در خانه

 

برداشت هـل

گیاه هل از ماه سوم پس از کاشت بذر خود شروع به باردهی می کند و میوه ها باید خشک و سبز شوند و با دست جمع شوند. میوه ها به مدت 6-7 روز خشک می شوند و در یک ظرف در مکانی خشک و خنک و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری می شوند.

نیازهای زیست محیطی برای رشد هـل

گیاه هل برای رشد مناسب به شرایط خاصی نیاز دارد، از جمله:

مکان

محل کاشت گیاه هل باید با دقت انتخاب شود، نور مستقیم خورشید نباید به آن برسد، بنابراین می توان آن را در سایه درختان بلند، کاشت. همچنین می توان آن را در گلدان داخل خانه پرورش داد، خصوصا اگر خاک در فصل زمستان در معرض یخ زدگی باشد، با قرار دادن آن در محلی که در معرض نور غیر مستقیم آفتاب قرار دارد به مدت 6-8 ساعت در روز، و انتقال گیاه هل به گلدان های بزرگتر هر چند سال یکبار، می توانید آن را در منزل خود پرورش دهید.

خاک

ترجیح داده می شود خاک این گیاه، خاک هوموسی غنی از مواد آلی مانند کود باشد و PH خاک ترجیحا بین 6 الی 6.8 باشد.

آب

خاکی که گیاه هل در آن رشد می کند نباید خشک شود و باید با در تابستان و در فصل میوه دهی، مرتبا مرطوب باشد.

کود

خاک باید ماهی دو بار کوددهی شود و ترجیحا از کودهای سرشار از فسفر استفاده شود و می توان 5 کیلوگرم کود قدیمی یا هر نوع کود آلی را به هر گروه از درختان اضافه کرد همچنین تفاله چریش را نیز می توان اضافه کرد که باقیمانده میوه های چریش پس از استخراج روغن از آن ها است.

 

همچنین بخوانید: نحوه کاشتن هسته انبه در گلدان و روش های نگهداری آن

 

بیماری ها و آفات هـل

از جمله مهمترین آفاتی که گیاه هل را تحت تاثیر قرار می دهد موارد زیر می باشد:

ریزوماتوز

بیماری قارچی است که علائم آن زردی گیاه، کمرنگ شدن برگ ها، و تغییر رنگ گیاهان بالغ است و در این حالت گیاهان آسیب دیده باید دفع شوند.

تریپس هل

بیماری است که توسط حشره تریپس ایجاد می شود و علائم آن وجود لکه های نقره ای، لکه های سفید، زرد و قهوه ای یا رگه هایی در نقاط آسیب دیده و غلاف برگ ها و بوته های جوان است که باز نمی شوند. این بیماری با حشره کش ها درمان می شود.

نماتدها

نماتدها، آفت های کرمی می باشند، با مشاهده حضور کرم ها در خاک، به منظور از بین بردن کرم ها باید نور خورشید به خاک برسد.

پوسیدگی هـل

پوسیدگی به دلیل وجود قارچ هایی به نام protists ovale رخ می دهد و علائم آن به صورت زخم های اشباع شده از آب روی ساقه گیاه و لکه های پر آب روی برگ ها ظاهر می شود و میوه ها با بوی نامطبوع می پوسند و می ریزند. با تقویت زهکشی خاک می توان از بیماری جلوگیری کرد و گیاهان آلوده باید با سوزاندن از بین بروند.

موزاییک هـل

نوعی بیماری ویروسی است که علائم آن لکه دار شدن و رنگ پریدگی برگ های جوان است. این لکه ها به رگه های سبز کم رنگ تبدیل می شوند که از خط وسط برگ تا لبه های آن گسترش می یابد. در این حالت، گیاهان آسیب دیده باید دور ریخته شوند تا گیاهان سالم جایگزین شوند.

 

آموزش کاشت هل در زمین کشاورزی یا گلدان و نکاتی برای پرورش آن

آموزش کاشت هل در زمین کشاورزی و گلدان + نکاتی برای پرورش آن

 

آموزش کاشت هل در گلدان

بهترین زمان کاشت هل در گلدان، اواخر فصل پاییز است؛ اما با رعایت شرایط محیطی مورد نیاز گیاه هل می توانید در هر فصلی از سال نسبت به کاشت آن اقدام کنید.

تهیه گلدان مناسب

گلدان های بزرگ با ارتفاع متوسط، حدودا ۲۰ سانتی متر، برای کاشت این گیاه مناسب می باشند. بهتر است که جنس گلدان از سفال باشد تا از پوسیدگی ریشه جلوگیری شود. از طرفی باید دارای سوراخ های زهکشی مناسب باشد تا آب های اضافه از ته گلدان خارج شود.

خاک مورد نیاز

گیاه هل به خاک غنی و حاصلخیز نیاز دارد. برای کاشت هل در گلدان می توانید از ترکیب خاک باغچه، پیت ماس یا کوکوپیت و مقداری کود دامی استفاده کنید؛ همچنین برای افزایش زهکشی خاک، مقداری ماسه به آن بیافزایید.

خیساندن بذر هـل

ابتدا دانه های هل که کپسول های آن می باشند را برای چند دقیقه در آب می خیسانیم. سپس به آرامی کپسول را باز  کرده و بذرها را خارج می کنیم. در مرحله بعد، بذرها را با آب می شوییم تا پوشش چسبناک آن از بین برود. بذرها را دو روز درون آب قرار می دهیم و پس از این مدت درون دستمال خیس می گذاریم تا جوانه بزند. بعد از جوانه زدن یاید بلافاصله بذرها را در گلدان بکاریم.

کاشتن بذر هـل

برای کاشتن دانه هل، ابتدا سطح خاک را بوسیله یک آب پاش به خوبی مرطوب کنید. سپس با یک بیلچه باغبانی سطح خاک را صاف کنید تا آماده کاشت شود. بذرهای هل را که قبلا خیسانده اید و جوانه زده اند را روی سطح خاک پاشیده و با مقداری خاک روی آن را بپوشانید. در پایان نیز با  آب پاش، مجددا سطح خاک را به خوبی مرطوب کنید.

زمان و نحوه برداشت دانه هـل

زمان مورد نیاز برای رشد و برداشت کپسول های هل، ۴ الی ۶ هفته بعد از کاشت این گیاه می باشد؛ اما گاهی اوقات بیش از ۲ ماه نیز برای رسیدن دانه ها زمان نیاز است. دانه های هل را زمانی که تقریبا رسیده باشند، برداشت می کنند؛ یعنی قبل از اینکه رنگ آن ها زرد شود، باید  آن ها را برداشت کرد.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

هل سبز را با خواص قاعده آور، دافع بلغم، رفع خستگی، ضد نفخ و سو هاضمه، معطر، عطسه آور، رفع سنگ کیسه صفرا، تقویت حافظه، شادی آور، رفع صرع، برطرف کننده بوی دهان، بدون هیچ اسانس و افزودنی شیمیایی، از فروشگاه عطارک تهیه نمایید.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

33
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0