topNotif

خواص پرسیاوشان در طب سنتی

4222 بازدید
02 آبان 96
سمانه
,
بروزرسانی شده در تاریخ 23 آذر 1400

نکات مفیدی از خواص پرسیاوشان در طب سنتی بدانیم

پرسیاوشان که با نام های دیگری نظیر سنبل، سرانیون، پرسیاوشو، ساق الاسود و… شناخته می شود و از تیره بسفایح می باشد. گیاهی است که در نواحی مرطوب و معتدل زمین و در ایران در نواحی شمالی و در کنار حلقه چاه ها و کنار جویبارهای مناطق کوهستانی و در بعضی از نقاط دیگر ایران می روید.

ساقه آن مانند ساقه بسفایح به صورت ریزم و در زیر خاک قرار دارد و برگ های آن به طول 25-5 سانتیمتر و به صورت برگ مرکب و یا دمبرگ قهوه ای مایل به قرمز بوده و محوری که برگچه ها به آن مربوط هستند رنگ تیره دارد برگ های این گیاه دارای چند ماده دارویی است که یکی از آن ها تلخ مزه و کاپیلارین نام دارد.

خواص پرسیاوشان در طب سنتی

خواص پرسیاوشان در طب سنتی

اندام مورد استفاده دارویی، برگ ها و گاهی ریزم گیاه است. طبیعت آن معتدل است. این گیاه باید زیاد کهنه نگردد چون خواص دارویی آن پس از گذشت یک سال زایل می گردد.

خواص پرسیاوشان :

گیاهی است ملطف، خشک کننده رطوبت اضافی شش ها، داروی خوبی است جهت سرفه های مزمن (ضد سرفه) و رطوبتی و نرم کننده شش ها، باز کننده نفس در بیماری آسم و تنگی نفس و درمان آسم، در افراد زکام که بینی آنان گرفته باشد (خوردن مقداری از جوشانده این گیاه مفید واقع می گردد)، بخور دادن آن در بینی در بهبودی زکام و باز کردن بینی مفید است.

چنانچه طبخ شده این گیاه را بر بیضه ای که ورم کرده بگذارند ورم را تحلیل خواهد برد. کشنده بعضی باکتری ها و ویروس ها مانند باسیل سیاه سرفه و ویروس هاری می باشد و جوشانده آن در بهبودی سیاه سرفه نقش بسزایی دارد که جهت بهبودی یک نوبت از این گیاه و یک نوبت طبخ شده دارچین خورده می شود.

 

همچنین بخوانید:   آموزش تهیه رنگ مو گیاهی قهوه ای

 

چنانچه سگ هار کسی را گاز بگیرد ضمن تزریق سرم ضد هاری از جوشانده این گیاه نیز به او به خورانند قدرت بدن را در برابر ویروس مذکور زیاد کرده و از بروز آثار بیماری جلوگیری می کند. آب جوشانده پرسیاوشان تقویت کننده موهای بدن نیز می باشد.

فراموش نکنیم :

  • برای درمان اسهال می توانید جوشانده گرد خشک این گیاه را مصرف کنید.
  • برای تقویت مو می توانید ضماد سوخته ای از این گیاه تهیه کرده و روی موهایتان بمالید.
  •  همچنین افرادی که دچار مسمومیت می شوند می توانند شربتی از این گیاه تهیه کرده و میل نمایند تا مسمومیت آن ها کم کم از بین برود.

نکته :

پر سیاوشان همچنین دارای مضراتی بر روی طحال (غیر از نوع قرمز آن) می باشد. مصرف پرسیاوشان در دوران حاملگی مضر است.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

پرسیاوشان را با خواص درمان اسهال، تقویت مو و درمان شوره سر، درمان تنگی نفس و برونشیت، درمان سرفه و سرماخوردگی، پاکسازی کبد، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0