topNotif

درمان و پیشگیری از نیش پشه ها با روش های خانگی

3232 بازدید
03 شهریور 96
ملیسا
,
بروزرسانی شده در تاریخ 23 آذر 1400

درمان و پیشگیری از نیش پشه ها با روش های خانگی

پشه ها سالانه با گرفتن جان یک میلیون انسان کشنده ترین جانداران دنیا محسوب می شوند. بله شاید باورش سخت باشد اما این موضوع، کاملا واقعیت دارد برای این که مطمئن شوید که این جانور تا این اندازه خطرناک است یک نمونه عینی را برای شما مثال می زنیم. روزنامه کلنر اکسپرس نوشت که پشه ها یک زن 43 ساله را در ماه مارس زمانی که آشغال ها را بیرون می برد نیش زدند. به گفته این زن وی در ابتدا خارش داشت و بعد احساس درد در مفاصل و سرگیجه به سراغش آمد. این زن با آمبولانس به بیمارستان منتقل شد اما پس از معاینه او را به خانه فرستادند. زن حالش بدتر شد و همسرش دوباره او را به بیمارستان برد. او یک هفته در کما بود و اندامش کم کم سیاه شدند. پزشکان به ناچار هر دو پا و ساعدش را قطع کردند.

این فقط یک نمونه از میلیون ها مواردی بود که خطرناک بودن پشه را اثبات می کند. با این مقدمه، کاملا مشخص است که دیگر هیچ فردی مایل نیست تا در معرض نیش پشه ها قرار گیرد. نگرانی از نیش پشه همه ساله همزمان با گرم شدن هوا و در کنار رودخانه ها و آب های راکد، به مراتب بیشتر از زمان ها و مکان های دیگر است. نوع ماده این حشره از خون دیگر موجودات تغذیه کرده و می تواند موجب انتقال بیماری ها شود. بنابراین این، تنها پشه های مادر هستند که اقدام به نیش زدن و خوردن خون می کنند و پشه های نر از خون موجودات دیگر تغذیه نمی کنند.

 

درمان و پیشگیری از نیش پشه ها

درمان و پیشگیری از نیش پشه ها

 

پشه های مادر از طریق یک خرطوم اره ای شکل که امکان دسترسی به رگ های خونی زیر پوست را برایش فراهم می کند، قربانیان خود را نیش زده و از خون آنها تغذیه می کند. پشه ماده همزمان با استفاده از خرطوم اره ای شکل خود برای برش پوست، سوزن دیگری که در کنار این خرطوم قرار دارد را به بدن قربانی فرو کرده و ماده ای را به بدن قربانی تزریق می کند که در آن منطقه از لخته شدن خون جلوگیری می نماید. این ماده، سبب بروز واکنش های آلرژیک و احساس خارش در فرد قربانی می شود. اما مهمترین مشکلی که پشه ها برای سلامتی و بهداشت انسان ایجاد می کنند، انتقال انواع میکروب ها و عوامل بیماری زا مانند مالاریا، زیکا و … است.

درمان و پیشگیری از نیش پشه ها

برای مقابله با نیش پشه ها، روش های مختلفی توسط بشر ابداع شده که از جمله رایج ترین آنها انواع دافع حشرات است که به وفور در بازار موجود است. مقابله با پشه ها اینقدر اهمیت پیدا کرده که بعضی از شرکت های بزرگ دنیا به فکر استفاده از روش های نوین و مدرنی برای مقابله با پشه افتاده اند.

مثلا شرکت گوگل با همکاری و همراهی شرکت وریلی، فعال در زمینه تحقیقات علمی، تصمیم گرفته تا حدود 20 میلیون پشه عقیم را در طبیعت رها کند. هدف از انجام چنین پروژه ای کاهش سطح زاد و ولد پشه‌ها و در نتیجه کاهش بیماری‌های واگیرداری است که از طریق پشه ها به انسان منتقل می شوند. در این پروژه پشه های نر پیش از رها شدن در طبیعت در آزمایشگاه، آلوده به باکتری پارازیتی خواهند شد. این باکتری از طریق جفتگیری پشه‌های نر در طبیعت به پشه های ماده انتقال یافته و قابلیت باروری و تولید مثل را در آنها از بین خواهد برد.

پیشگیری از نیش پشه ها

  • مثل هر بیماری دیگر برای در امان ماندن از نیش پشه ها نیز پیشگیری بهتر از درمان است پس تا جایی که امکان دارد، در نزدیکی آب‌های راکد سکونت نکنید.
  • هر چیزی را که احتمال دارد آب در آن جمع شود و راکد بماند، خالی نگه دارید.
  • آب حوض‌های کوچک را یک بار در هفته عوض کنید و زمانی که استخر کوچک کودکان مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، آب آن را تخلیه نمایید.
  • همچنین باید چمن‌ها و گیاهان نزدیک منزل‌ خود را کوتاه و مرتب نگه دارید.
  • برای پنجره‌هایتان توری نصب کنید تا مانع از ورود پشه‌ها شوید.
  • اگر به جایی پر از درخت و چمن می‌روید، لباس‌های آستین‌بلند و شلوارهای بلند بپوشید و از مواد دافع حشرات استفاده کنید.

در این مقاله پیشگیری از نیش پشه ها و همچنین درمان عوارض گزش پشه را با روش های خانگی و طبیعی به شما آموزش می دهیم. لطفا تا انتها با ما همراه باشید.

 

همچنین بخوانید:  انتقال 5 بیماری خطرناک از طریق پشه ها

 

پیشگیری از نیش پشه با گیاهان دارویی

روغن های مفید و پر خاصیتی وجود دارند که می توانند از نیش زدن حشرات جلوگیری کنند. این روغن ها را به پوست بدن خود بمالید تا از نیش پشه ها در امان باشید. روغن های مناسب این کار عبارتند از:

  • روغن درخت چای
  • روغن اسطوخودوس
  • روغن اکالیپتوس
  • روغن رزماری
  • روغن مریم گلی
  • اسانس نعنا

درمان نیش پشه ها

اگر در باغ یا فضای سبز بودید و در معرض نیش پشه ها قرار گرفتید، نگران نباشید. داروهای گیاهی خوبی وجود دارند که می توانند عوارض ناشی از نیش حشرات را کم کنند.

سیر و پیاز بخورید: هم سیر و پیاز بخورید و هم آن ها را بر روی جای نیش بمالید. این کار موجب تسکین درد می شود.

از گل همیشه بهار استفاده کنید: مالیدن این گل بر روی جای نیش به سرعت درد و التهاب ناشی از نیش را کاهش داده و پوست ملتهب را تسکین می دهد.

مخلوط جوش شیرین و سرکه را استفاده کنید: از ترکیب کردن این دو ماده خمیری را تهیه کرده و بر روی پوست خود قرار دهید.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

روغن درخت چای را با خواص ضد جوش و آکنه، درمان ریزش مو، درمان تاول و زخم، ایجاد لطافت و زیبایی در پوست، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0