topNotif

صندل سفید چه خواص درمانی دارد؟

6773 بازدید
31 شهریور 97
سمانه
بروزرسانی شده در تاریخ 24 آذر 1400
صندل سفید چه خواص درمانی دارد؟

صندل سفید چه خواص درمانی دارد؟

آیا می دانید صندل سفید چه خواص درمانی دارد؟

به فارسی سندل و به هندی چندن و در کتب طب سنتی انوع آن با نام صندل آمده است. به طور کلی دو نوع صندل در بازار عرضه می شود، صندل سفید یا زرد و صندل قرمز که البته با این که نام هر دو آن ها صندل است از درختان یک خانواده گیاهی به دست نمی آیند و چوب درختان از دو خانواده گیاهی مختلف هستند که در این مطلب به صندل سفید و در مطلبی دیگر به صندل قرمز پرداخته می شود.

صندل سفید

به فارسی سندل سفید و در کتب طب سنتی با نام صندل ابیض نام برده می شود.

مشخصات صندل سفید

صندل سفید از چوب درختچه ای گرفته می شود که درختچه آن کوچک و نیمه انگل است. برگ های آن متقابل، نوک تیز از نظر رنگ و ابعاد شبیه برگ گردو می باشد. گل های آن خوشه ای ساده است. میوه آن تخم مرغی کوچک با یک هسته و ریشه آن دارای ریشک هایی است و ریشک ها دارای آلات مکنده ای هستند که با آن به سایر ریشه های درختان نزدیک خود می چسبند و از مواد غذایی آن ها استفاده می کنند.

رنگ چوب آن در سطح خارجی وصل به پوست درخت سفید یا زرد و مغز یا قلب چوب لیمویی و قهوه ای روشن است و دارای اسانس معطری می باشد و از چوب و خرده چوب و خاک اره آن در طب سنتی استفاده می شود. این درختچه بومی اندونزی است که به سایر مناطق از جمله هند نیز وارد شده و در برخی مناطق نیز به منظور مصارف صنعتی چوب آن در نجاری کاشته می شود و ضمن در بازار دارویی عرضه می شود.

ترکیبات شیمیایی صندل سفید

از نظر ترکیبات شیمیایی از مغز چوب یا درون چوب آن اسانس روغنی فراری گرفته می شود که مقدار آن در درختان مختلف متفاوت و از 1/5 – 6 درصد می باشد. بررسی دیگری مقدار اسانس را 8- 0/8 درصد نشان می دهد. اسانس صندل سفید دارای 89-96 درصد ماده سانتالول است. اگر چوب صندل که برای تعیین مقدار اسانس مورد مطالعه قرار می گیرد شامل تنها درون چوب نبوده و سایر قسمت های چوب را نیز شامل باشد مقدار چند درصد اسانس کم می شود و تا 1 درصد ممکن است برسد.

 

همچنین بخوانید: روغن چوب صندل و فوایدش را بشناسیم

 

خواص – کاربرد صندل سفید

در اندونزی از خاک اره چوب صندل سفید و از اسانس آن به عنوان دارو استفاده می شود. در چین معمولا این چوب وارد می شود و در صنایع نجاری به کار می رود و زواید و خاک اره و خرده های چوب در نجاری ها جمع آوری و به عنوان دارو در بازار عرضه می شود.

در چین خرده چوب ها را خرد کرده به صورت گرد در می آورند و این دارو برای گرم کردن داخلی و کاهش درد به کار می رود. به علاوه برای قطع تهوع و استفراغ، کمردرد و سکسکه نافع است. این دارو بادشکن است و برای رفع آشفتگی و تهوع و ناراحتی های وبایی تجویز می شود. اسانس آن در عصر جدید در موارد سوزاک توصیه می شود. ولی به طور کلی مصرف آن خیلی کم شده است و بیشتر چوب آن مصرف می شود.

خرده چوب و خاک اره چوب آن ساییده شده و با آب به شکل خمیر به صورت و پیشانی انداخته می شود بسیار خنک کننده است و برای رفع سردردهایی که از گرما ایجاد شده باشد مفید می باشد. این خمیر برای رفع انواع ناراحتی های پوست نیز روی پوست انداخته می شود و مفید است. مصرف داخلی جوشانده خرده چوب نیز معمول است و مدر و ضد تب است. از دم کرده یا جوشانده آن در مصرف داخلی برای بند آوردن اسهال و اسهال خونی استفاده می شود.

در هند از خمیر خاک اره چوب که با آب تهیه می شود برای رفع سردرد و کاهش تب روی پیشانی می اندازند و در موارد بیماری های پوستی برای کاهش حرارت و خارش روی پوست و کاهش التهاب ضماد مصرف می شود و اما طبق نظر حکمای طب سنتی صندل سفید از نظر طبیعت خیلی سرد و خشک است و از نظر خواص معتقدند که صندل سفید فرح آور و مقوی معده و قابض می باشد و برای تحلیل ورم های گرم مفید است. خوردن آن برای خفقان گرم و تب های تند صفراوی و ضعف قوه حافظه و ذهن و ضعف معده و کبد خصوصا در گرم مزاجان موثر است.

مالیدن خمیر خرده های چوب آن با گلاب و کمی کافور به پیشانی برای رفع سردرد گرم نافع است و خوردن آن به تنهایی و یا با ادویه مناسب برای رفع خفقان و درد معده ناشی از گرمی و مخلوط با آن عنب الثعلب و یا با آب حی العالم و یا با آب برگ خرفه و امثال آن برای رفع نقرس گرم و ورم های گرم نافع است.

نکته:

صندل سفید مضر نیروی جنسی است به طوری که آن را قطع می کند و مضر صدا می باشد و از این نظر باید با عسل و نبات خورده شود و مقدار خوراک آن تا 5 گرم است. معمولا در بازار صندل زرد یا صندل لیمویی به شکل قطعات چوب بی پوست که طول آن ها 5-1 متر و قطر آن ها حدود 10 سانتیمتر است عرضه می شود و همچنین دارای الیاف است و سخت می باشد. رنگ آن زرد کم رنگ و بوی آن ترکیبی از بوی گل سرخ و مشک و لیمو و خیلی مطبوع است. طعم آن تلخ و سبک تر از آب است.

صندل سفید با همان ابعاد عرضه می شود ولی رنگ آن کم رنگ و مایل به سفید است، معمولا بیشتر صندل زرد مصرف می شود. اسانس صندل زرد سنگین تر از آب است و در 288 درجه سانتی گراد جوش می آید و معمولا 15-40 قطره آن را در 3 گرم الکل حل کرده و سه قسمت نموده و برای رفع سوزاک در عرض روز 2-3 بار می خورند.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

چوب صندل سفید را با خواص تقویت و سلامت معده و دستگاه گوارش، درمان آکنه و جوش صورت، پاک سازی و سم زدایی کلیه ها، پیشگیری و درمان سرماخوردگی، سرفه، آنفلوآنزا و اوریون، کاهش فشار خون بالا، بدون هیچ اسانس و افزودنی شیمیایی، از فروشگاه عطارک تهیه نمایید.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

1
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

  1. Mr nas
    3 آبان 1401

    سلام صندل چه تاثیری بر صدا می گذارد؟

0