خواص زنیان / 14 خاصیت گیاه زنیان برای درمان بیماری ها

3244 بازدید
28 شهریور 00
مروارید

خواص زنیان / 14 خاصیت گیاه زنیان برای درمان بیماری ها

زنیان یا همانطور که به آن زیره سلطنتی یا نانخا می گویند، گیاهی است بسیار غنی از تیمول، که یک آنتی بیوتیک طبیعی قوی است و می تواند با بسیاری از بیماری ها و مشکلات، به ویژه بیماری های میکروبی (باکتری ها یا ویروس ها) مبارزه کند. این گیاه همچنین به عنوان یکی از ادویه جات مخصوصا در هند استفاده و به بسیاری از شیرینی ها و نان ها اضافه می شود. این مقاله درمورد خواص زنیان و 14 خاصیت گیاه زنیان برای درمان بیماری ها می باشد، پس با ما همراه باشید؛

 

خواص زنیان / 14 خاصیت گیاه زنیان برای درمان بیماری ها

خواص زنیان / 14 خاصیت گیاه زنیان برای درمان بیماری ها

زنیان در طب قدیم و جدید

ابن بیطار در کتاب “الدعوا المفرده” خود ذکر کرده است که گیاه زنیـان به عنوان مدر برای چرخه قاعدگی و ادرار استفاده می شود و دیسوری را درمان می کند.

انتکی در مورد این گیاه می گوید: مردم مصر زنیان را نخوه هندی می نامند. دانه ای به اندازه خردل است، از نظر بوی قوی، تیز و تند می باشد. جوشانده آن برای تهوع مفید است. اگر با معده خالی نوشیده شود، شن و سنگ را خرد می کند.

اخیرا از گیاه زنیـان در بسیاری از مصارف پزشکی استفاده می شود، از جمله کاهش نفخ و قولنج و دفع باد و گازها. می توان با خوردن یک قاشق چایخوری پودر زنیـان و یا چند قطره از روغن زنیان این موارد را برطرف نمود. به عنوان ضدعفونی کننده بدن و دفع کرم هایی که در شکم وجود دارند، می توان مقداری جوشانده از گیاه را مصرف نمود.

 

همچنین بخوانید: آشنایی با خواص و فواید گیاه زنیان

 

14 خاصیت و خواص زنیان برای درمان بیماری ها را بدانید!

1. درمان آسم و تقویت دستگاه تنفسی بدن

استنشاق دود زنیـان باعث می شود تنفس راحت تر صورت گیرد. فرد مبتلا به آسم می تواند روزی 2 بار ترکیب شکر زرد و زنیان را به اندازه یک قاشق چای خوری مصرف کند که در درمان آسم، بسیار مفید است.

2. خواص زنیان در درمان دیابت

مصرف یک قاشق چایخوری دانه زنیان 2 الی 3 بار در روز برای درمان ادرار زیاد دیابتی ها موثر است.

3. درمان بیماری وبا

زنـیان تاثیر عفونت باکتریایی روده و کرم روده را به حداقل می رساند. بنابراین مصرف آن برای بیماران مبتلا به وبا بسیار مفید است.

4. درمان سرفه و سرماخوردگی

مطالعات نشان می دهد مصرف دانه های زنیان ماده ضد سرفه تولید می کند و بیشتر از کدئین (که برای درمان سرفه و سرماخوردگی مصرف می شود) موثر می باشد.

5. درمان درد گوش

برای تسکین درد گوش، می توان دو قطره روغن زنـیان را داخل گوش چکانید.

6. خواص زنیان برای درمان دندان درد

ترکیب آب ولرم، 1 قاشق چای خوری نمک و مقداری زنیـان درد دندان را برطرف می کند و همچنین استنشاق دود زنیان در حال سوختن نیز به رفع فوری دندان درد بسیار کمک می کند. زنیـان برای بهداشت دهان و شستشوی دهان نیز خوب است.

7. درمان آرتروز

زنیـان به دلیل داشتن خاصیت بی حسی و آنتی بیوتیکی به کاهش التهاب، قرمزی، درد و تورم کمک می کند. برای درمان درد مفاصل خمیر زنیـان را روی زانو و مفاصل بمالید تا درد رفع شود.  

خواص زنیان / 14 خاصیت گیاه زنیان برای درمان بیماری ها

خواص زنیان / 14 خاصیت گیاه زنیان برای درمان بیماری ها

سایر فواید گیاه زنیان

8. به تصفیه کلیه و مثانه و از بین بردن ناخالصی ها و سنگ های آن ها کمک می کند.

9. گازها را دفع می کند و به هضم غذا کمک می کند. عرق زنیان دارای طبع گرم بوده و برای سیستم هضم موثر می باشد.

10. حالت تهوع را از بین می برد.

11.  قولنج را تسکین می دهد.

12. پودر زنـیان کلسترول کبد را کاهش داده و با کاهش پروتئین های محلول در خون (لیپوپروتئین) که چربی را در خون حمل می کند، به این هدف می رسد.

13. تیمول موجود در زنیان برای کنترل فشار خون بسیار مفید می باشد.

14. زنـیان به دلیل خواص تحریک کنندگی اشتها و ترکیبات ملین حرکت روده را سرعت بخشیده و به کاهش وزن کمک می کند. اگرچه استفاده مداوم از گیاه زنیان باعث چاقی خواهد شد.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

زنیان را با خواص درمان آکنه و جوش صورت، درمان اگزما، جلوگیری از سفیدی زودرس مو ها، کاهش درد دوران قاعدگی، درمان سنگ کلیه، درمان درد آرتروز، ترک اعتیاد، افزایش تعداد اسپرم ها، درمان زود انزالی و ناتوانی جنسی در آقایان، درمان سو هاضمه و سوزش سر دل، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

1
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

  1. ناشناس
    14 خرداد 1402

    عکس مربوط به رازیانه است .

0