25 خواص شگفت انگیز کنجد برای سلامتی بدن خانم ها و آقایان

2863 بازدید
28 اسفند 99
مروارید

25 خواص شگفت انگیز کنجد برای سلامتی بدن خانم ها و آقایان

کنجد حاوی بسیاری از مواد مغذی مهم و مفید برای سلامتی انسان است و از دیر باز برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شده است. این مقاله در مورد خواص کنجد و بیش از 25 خاصیت کنجد برای سلامتی می باشد، پس با ما همراه باشید؛

 

خواص کنجد / بیش از 25 خاصیت کنجد برای سلامتی

خواص کنجد / بیش از 25 خاصیت کنجد برای سلامتی

 

بیش از 25 خواص شگفت انگیز کنجد برای سلامتی

1. اسیدهای چرب

دانه کنجد حاوی درصد بالایی از اسیدهای چرب می باشد و حاوی 40٪ اسید اولئیک و 45٪ اسید لینولئیک است که به آن خواص غذایی مهمی می بخشد.

2. فیبر

3 قاشق غذاخوری دانه کنجد، معادل 30 گرم، حاوی 3.5 گرم فیبر غذایی است که 12٪ از نیاز روزانه بدن به فیبر را تشکیل می دهد، که به ارتقا و حمایت از سلامت دستگاه گوارش کمک می کند و از بروز بیماری های قلبی، چاقی و دیابت نوع 2 و انواع مختلف سرطان جلوگیری می کند.

3. پروتئین

دانه کنجد منبع مهمی از پروتئین است، زیرا حاوی 20 تا 25 درصد پروتئین می باشد و این درصد بسته به نوع دانه کنجد متفاوت است.

پروتئین نقش مهمی در بازسازی و ساخت سلول های جدید دارد و همچنین به عنوان یک خط دفاعی در برابر ویروس ها و باکتری ها می باشد، علاوه بر این به رشد کودکان کمک می کند، و برای بدن نوجوانان و زنان باردار بسیار لازم است.

4. کلسیم

دانه کنجد سرشار از کلسیم است و برای سلامت استخوان ها بسیار مهم است. 3 قاشق غذاخوری دانه کنجد بدون پوست حاوی 22٪ از مقدار کلسیم توصیه شده روزانه است، اگرچه دانه کنجد یکی از منابع غنی از بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی است که از سلامتی بدن حمایت می کند با این حال، حاوی برخی ترکیبات طبیعی مانند اگزالات و فیتات ها است که باعث کاهش جذب برخی از مواد معدنی از جمله کلسیم در بدن می شود و شایان ذکر است که با خیساندن یا برشته کردن دانه های کنجد می توان از اثر این ترکیبات جلوگیری کرد.

5. خواص شگفت انگیز کنجد برای کاهش فشار خون بالا

مروری بر هشت مطالعه منتشر شده در مجله علوم غذا و کشاورزی در سال 2017، که بر روی 843 نفر انجام شد، نشان می دهد که خوردن کنجد به دلیل محتوای بالای اسیدهای چرب، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را به طور قابل توجهی کاهش می دهد. اما تحقیقات و آزمایشات بیشتری برای تایید اثر آن در کاهش فشار خون لازم است.

6. سطح قند خون را کاهش می دهد

یکی از مطالعات اولیه انجام شده بر روی موش های آزمایشگاهی منتشر شده در مجله Avicenna Journal of Phytomedicine AJP در سال 2013، نشان می دهد که استفاده از عصاره دانه کنجد به کاهش سطح قند خون و عوارض ناشی از ابتلا به دیابت جلوگیری می کند. لازم به ذکر است که بیماران دیابتی هنگام مصرف کنجد با دوزهای دارویی باید مراقب باشند و سطح قند خون را کنترل کنند تا از بروز هرگونه عارضه ای مانند افت قند خون حاد جلوگیری کنند.

7. خواص کنجد برای کاهش سطح تری گلیسیرید

بررسی چندین مطالعه منتشر شده در مجله تغذیه انگلیس در سال 2016 نشان داد که مصرف دانه کنجد می تواند به کاهش تری گلیسیرید در خون کمک کند، اما سطح کلسترول را کاهش نمی دهد.

8. کاهش علائم مرتبط با بیماری آلزایمر

یک مطالعه در تحقیقات زیست پزشکی و دارو در سال 2018 منتشر شده نشان می دهد که استفاده از دانه کنجد می تواند نشانه های بیماری آلزایمر را کاهش دهد و مطالعه دیگری در همان سال در مجله بیماری آلزایمر منتشر شده که نشان می دهد آنتی اکسیدان Sesamin موجود در دانه کنجد به بهبود عملکردهای شناختی مربوط به درک و انجام وظایف کمک می کند و به طور دقیق و سریع، فواید آن برای افرادی که اختلال شناختی خفیف دارند، اثبات شده است.

 

همچنین بخوانید: خواص و مضرات کنجد و ارزش غذایی این دانه های ریز

 

9. کاهش اختلالات اضطرابی ناشی از استرس

یک مطالعه منتشر شده در مجله Neurochemical Research در سال 2016 بر روی موش ها انجام شده نشان می دهد که مصرف عصاره دانه کنجد (حاوی Sesamin)، با کنترل سطح هورمون های دوپامین، نوراپی نفرین، می تواند اثرات اختلالات اضطرابی ناشی از استرس مزمن را کاهش دهد. سروتونین، همچنین به عنوان هورمون شادی شناخته می شود.

10. خواص کنجد برای بهبود باروری در مردان

مطالعه ای که در مجله پژوهش در علوم پزشکی در سال 2013 منتشر شده و بر روی 25 مرد نابارور از 27 ساله تا 40 سال انجام شده است نشان می دهد که خوردن کنجد نقش مهمی در بهبود تعداد و تحرک اسپرم داشته است.

11. خواص کنجد برای کاهش یبوست

کمبود فعالیت بدنی، خوردن مقدار زیادی غذای جامد و عدم نوشیدن آب کافی از مهمترین دلایلی است که منجر به یبوست می شود و خوردن دانه کنجد می تواند در کاهش این مشکل نقش داشته باشد. مطالعه منتشر شده در مجله بین المللی تحقیقات در علوم کاربردی و فناوری مهندسی در سال 2019 نشان داد که خوردن دانه کنجد دو بار در روز به مدت سه هفته به همراه نوشیدن مقدار کافی آب، به طور قابل توجهی یبوست را برطرف می کند.

12. بهبود علائم مرتبط با سفتی مفصل زانو

یکی از مطالعات منتشر شده در مجله بین المللی بیماری های روماتیسمی در سال 2013 (بر روی 50 بیمار مبتلا به آرتروز زانو)، نشان داد که بیمارانی که دانه کنجد مصرف می کنند بیش از بیمارانی که تنها درمان ویژه را انجام می دادند، بهبود یافتند.

13. کاهش خطر ابتلا به زخم معده

مصرف روغن کنجد (ترکیب Sesamol (Sesamol) موجود در روغن دانه کنجد) می تواند به بهبود آسیب غشای مخاطی معده کمک کند. مطالعاتی که بر روی موش ها صورت گرفته و در مجله بین المللی فارماکولوژی پایه و بالینی در سال 2018 منتشر شده، نشان می دهد که مصرف عصاره دانه کنجد علاوه بر کاهش اسیدیته معده و کاهش میزان اسید معده، به کاهش فرسایش مخاط معده کمک می کند و خطر عفونت زخم معده را کاهش می دهد، اما برای تایید اثر آن نیاز به تحقیقات بیشتری است.

14. بهبود علائم مرتبط با سکته مغزی ایسکمیک

چندین مطالعه تاثیر کنجد بر بیماری های عصبی را نشان داده است، یکی از مطالعات اولیه منتشر شده در مجله علوم فیزیوتراپی در سال 2015، نشان می دهد که استفاده از روغن دانه کنجد می تواند به کاهش علائم مرتبط با سکته مغزی کمک کند.

15. خواص کنجد برای کمک به بهبود زخم ها

مطالعه ای که در سال 2008 در مجله Indian Experimental Biology منتشر شده و روی موش ها انجام شده است، نشان می دهد که مصرف روغن دانه کنجد نقش بسزایی در تسریع ترمیم زخم ها دارد.

16. خواص کنجد برای سلامت قلب

روغن کنجد با ترکیبات آنتی اکسیدان و ضد التهابی خود، می تواند با جلوگیری از ضایعات آترواسکلروز، قلب را تقویت کند.

مزایای دیگر (شواهد کافی برای تاثیر آن وجود ندارد)

خوردن دانه کنجد می تواند در کاهش بسیاری از مشکلات و بیماری ها کمک کند، اما شواهد علمی کافی برای اثبات آن وجود ندارد، و در ادامه برخی از این موارد ذکر شده است:

17. خواص کنجد برای آب مروارید

مصرف دانه های کنجد برای بهبود آب مروارید مفید می باشد.

18. کم خونی

مصرف دانه کنجد برای افزایش سطح پایین گلبول های قرمز در افراد مبتلا به بیماری کم خونی مزمن مفید می باشد.

 

خواص کنجد / بیش از 25 خاصیت کنجد برای سلامتی

خواص کنجد / بیش از 25 خاصیت کنجد برای سلامتی

 

19. سرطان معده

چندین مطالعه منتشر شده در مجله Journal of Medicinal Food در سال 2016 نشان داد که مصرف دانه کنجد و مشتقات آن طی دو ماه، به طور قابل توجهی بر کاهش شاخص های استرس اکسیداتیو تاثیر می گذارد و سطح آنتی اکسیدان ها را افزایش می دهد. شایان ذکر است که اثر کنجد و مشتقات آن بسته به نوع کنجد مورد استفاده متفاوت است.

بررسی چندین مطالعه منتشر شده در مجله مولکول ها در سال 2019 نشان داد که مصرف لیگنان موجود در دانه کنجد می تواند به کاهش برخی از سلول های سرطانی مانند ریه، سینه، روده بزرگ، پروستات، دهانه رحم، سلول های سرطانی لوزالمعده، خون و پوست کمک کند. این اثر به خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی ترکیبات موجود در دانه کنجد نسبت داده می شود.

20. کاهش خطر ابتلا به آسم

مطالعه ای که روی موش ها در ژورنال Experimental and Therapy Medicine در سال 2016 منتشر شد، نشان داد که ترکیب سزامین موجود در روغن کنجد می تواند خطر ابتلا به آسم را کاهش دهد.

خواص شگفت انگیز کنجد برای بانوان

21. کاهش علائم مرتبط با یائسگی

مطالعه ای که در سال 2016 در مجله بین المللی علوم اجتماعی منتشر شد و روی 1000 خانم بین 35 تا 48 سال انجام شد، نشان داد که دانه کنجد غذایی غنی از فیتواستروژن است و بنابراین می تواند در کاهش علائم مرتبط با یائسگی مانند فراموشی، تورم و نوسانات وزن موثر باشد.

22. خواص کنجد برای بهبود تعادل هورمونی

دانه کنجد به دلیل داشتن مقدار زیادی ویتامین ب1، ویتامین ب6، کلسیم، منیزیم و فیتواسترول در کنترل تعادل هورمونی بدن نقش بسزایی دارد و خوردن دانه کنجد به کاهش سطح تستوسترون در بدن کمک می کند و علاوه بر بهبود جذب انسولین در خون و تنظیم قاعدگی به تحریک تخمک گذاری در زنان کمک می کند.

مطالعه دیگری که در ژورنال تغذیه در سال 2006 منتشر شد نشان داد که خوردن دانه های کنجد به تنظیم هورمون های جنسی و کاهش درصد چربی بدن در زنان یائسه کمک می کند.

23. فواید کنجد برای افزایش وزن

بذرها و آجیل ها به طور کلی حاوی چربی های اشباع نشده چند منظوره هستند که باعث افزایش کالری مصرفی در رژیم غذایی می شوند و لازم به ذکر است که روند افزایش وزن با خوردن کالری بیشتر از مقدار سوزانده شده صورت می گیرد و به افرادی که مایل به افزایش وزن هستند توصیه می شود غذاهای غنی از کالری بخورند تا گرما و انرژی بدن را تامین کنند.

 

همچنین بخوانید: فواید کنجد و عسل را بشناسید

 

24. خواص کنجد برای استخوان ها

یک مطالعه منتشر شده در مجله Medical Science Monitor در سال 2019، که بر روی گروهی از موش ها انجام شد، نشان داد که خوردن ترکیب سزامین موجود در دانه های کنجد به بهبود ساختار استخوان کمک می کند و خطر پوکی استخوان را کاهش می دهد.

مطالعه منتشر شده در ژورنال BMC Complementary and Alternative Medicine در سال 2012 نشان داد که ترکیبی به نام سزامین موجود در دانه های کنجد در رشد سلول های استخوانی نقش بسزایی دارد.

25.

خواص شگفت انگیز کنجد برای کودکان

این ماده حاوی کلسیم است که برای رشد کودکان ضروری است، از آنجا که برخی از کودکان نمی خواهند شیر یا مشتقات آن را مصرف کنند، دانه های کنجد یک گزینه مناسب است. علاوه بر تامین مقدار کلسیم مورد نیاز بدن و خوردن دانه های کنجد، می تواند در کاهش خطر ابتلا به راشیتیسم نیز کمک کند.

لازم به ذکر است که خوردن کنجد برای کودکان شش ماهه که از شیر گرفته شده اند بی خطر است، با این حال، درصد کمی از کودکان ممکن است از آلرژی به کنجد رنج ببرند.

فواید روغن کنجد

روغن کنجد بین 40-60٪ دانه کنجد را تشکیل می دهد و اگر از نوع دانه خوبی برای استخراج آن استفاده شود، طعم خوبی دارد و همچنین می توان از آن بدون تصفیه استفاده کرد. قابل ذکر است روغن کنجد کاربردهای زیادی دارد؛ مانند پخت و پز، ساخت لوازم آرایشی، عطر و سایر موارد.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

دانه کنجد را با خواص کمک به کاهش فشار وچربی خون، درمان یبوست، پیشگیری از میگرن، پوکی استخوان، سرطان روده، لطیف کننده صدا، افزایش توان جنسی در مردان، بدون هیچ اسانس و افزودنی شیمیایی، از فروشگاه عطارک تهیه نمایید.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

1
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

  1. لیلا ملک نیا هستم
    4 خرداد 1402

    سلام خسته نباشید
    مطالبی که نوشتید بسیار آموزنده. وبدرد بخور بود
    تشکورلر 🌹

0