14 درمان طبیعی برای سندرم پای بیقرار

2571 بازدید
16 مرداد 01
ریحون
,

14 درمان طبیعی برای سندرم پای بیقرار

سندرم پای بیقرار چیست؟

سندرم پای بیقرار RLS که بیماری ویلیس اکبوم نیز نامیده می شود، باعث ایجاد احساسات ناخوشایند یا ناراحت کننده در پاها و میل غیر قابل مقاومت برای حرکت دادن آنها می شود. علائم معمولاً در اواخر بعد از ظهر یا عصر رخ می دهد و اغلب در شب هنگام استراحت، مانند نشستن یا دراز کشیدن در رختخواب، شدیدتر است. همچنین ممکن است زمانی که شخصی غیرفعال است و برای مدت طولانی می نشیند (مثلاً هنگام سفر با هواپیما یا تماشای فیلم) رخ دهد.

حرکت دادن پاها یا راه رفتن معمولاً این ناراحتی را تسکین می دهد، اما این احساسات اغلب پس از توقف حرکت عود می کنند. RLS به عنوان یک اختلال خواب طبقه بندی می شود زیرا علائم با استراحت و تلاش برای خواب ایجاد می شود و به عنوان یک اختلال حرکتی است، زیرا افراد مجبور می شوند برای تسکین علائم، پاهای خود را حرکت دهند. با این حال، بهترین ویژگی آن به عنوان یک اختلال حسی عصبی با علائمی است که از درون خود مغز ایجاد می شود.

علت سندرم پای بیقرار چیست؟

در بیشتر موارد، علت RLS ناشناخته است که RLS اولیه نامیده می شود. با این حال، RLS دارای یک جزء ژنتیکی است و می تواند در خانواده هایی یافت شود که شروع علائم قبل از 40 سالگی است. گونه های ژنی خاص با RLS مرتبط است. شواهد نشان می دهد که سطوح پایین آهن در مغز نیز ممکن است مسئول RLS باشد.

شواهد قابل‌توجهی همچنین نشان می‌دهد که RLS به اختلال در یکی از بخش‌هایی از مغز که حرکت را کنترل می‌کند (به نام گانگلیون پایه) که از ماده شیمیایی مغز دوپامین استفاده می‌کند، مرتبط است. دوپامین برای ایجاد فعالیت و حرکت عضلات صاف و هدفمند مورد نیاز است. اختلال در این مسیرها اغلب منجر به حرکات غیر ارادی می شود. افراد مبتلا به بیماری پارکینسون، یکی دیگر از اختلالات مسیرهای دوپامین گانگلیون های پایه، شانس ابتلا به RLS را افزایش می دهند.

پای بی قرار همچنین به نظر می رسد با عوامل یا شرایط زمینه ای زیر مرتبط باشد یا همراه باشد:

  • مرحله نهایی بیماری کلیوی و همودیالیز
  • کمبود آهن
  • داروهای خاصی که ممکن است علائم RLS را تشدید کنند، مانند داروهای ضد تهوع، داروهای ضد روان پریشی، داروهای ضد افسردگی که سروتونین را افزایش می دهند، و برخی از داروهای سرماخوردگی و آلرژی که حاوی آنتی هیستامین های قدیمی تر هستند.
  • استفاده از الکل، نیکوتین و کافئین
  • بارداری، به ویژه در سه ماهه آخر؛ در بیشتر موارد، علائم معمولاً ظرف 4 هفته پس از زایمان ناپدید می شوند
  • نوروپاتی (آسیب عصبی).
  • محرومیت از خواب و سایر شرایط خواب مانند آپنه خواب نیز ممکن است علائم را در برخی افراد تشدید یا تحریک کند. کاهش یا حذف کامل این عوامل ممکن است علائم را تسکین دهد.

14 درمان و درمان طبیعی برای سندرم پای بیقرار

  1. زمان خواب خود را تنظیم کنید
  2. یک ساعت خواب ثابت داشته باشید
  3. کشش قبل از خواب
  4. کافئین را حذف کنید
  5. گرفتن حمام گرم
  6. دما را تنظیم کنید
  7. فعالیت بدنی منظم داشته باشید
  8. مغز خود را ورزش دهید
  9. تکان دادن پا
  10. تنفس عمیق می تواند کمک کند
  11. کمی ماساژ را امتحان کنید
  12. با یوگا تسکین پیدا کنید
  13. سطوح آهن را بررسی کنید
  14. داروهای خود را بررسی کنید
14 درمان طبیعی برای سندرم پای بیقرار

14 درمان طبیعی برای سندرم پای بیقرار

زمان خواب خود را تنظیم کنید

در جست‌وجوی درمان های خانگی سندرم پای بی قرار، یکی که هم ساده و هم مؤثر است، تنظیم زمان خواب است. برخی شواهد حاکی از آن است که زودتر خوابیدن در شب و دیرتر خوابیدن در صبح به کاهش علائم پاهای بی قرار کمک می کند. سطوح پایین کورتیزول در شب با افزایش علائم همراه است. خواب کافی و حفظ ریتم طبیعی و منظم شبانه روزی عاداتی هستند که به حفظ سطح طبیعی کورتیزول کمک می کنند.

زودتر به رختخواب رفتن و کمتر ماندن در آنجا ممکن است ناراحت کننده به نظر برسد، اما برای به حداقل رساندن علائم RLS ارزش آن را دارد. زمان شام را کمی تغییر دهید و از انجام فعالیت های زیاد در عصر خودداری کنید تا از تحریک بیش از حد جلوگیری کنید. یک روال آرامش بخش برای خواب ایجاد کنید و نیم ساعت تا یک ساعت زودتر از زمان خواب معمول خود به آن بپردازید. از شب قبل صبحانه را آماده کنید تا صبح ها کمی وقت بیشتری برای استراحت داشته باشید. صرف زمان بیشتر در رختخواب شانس استراحت کافی را افزایش می دهد که به کاهش مشکلات مرتبط با این اختلال کمک می کند.

یک ساعت خواب ثابت داشته باشید

همه افراد، صرف نظر از اینکه مبتلا به سندرم پای بیقرار هستند یا نه، زمانی که به رختخواب می روند و هر روز تقریباً در ساعت مشخصی از خواب بیدار می شوند، بهتر می خوابند. زمانی که به یک برنامه پایبند باشیم و یک روال قابل پیش بینی داشته باشیم، بدن بهترین عملکرد را دارد. حفظ زمان خواب و بیداری ثابت به کاهش خستگی کمک می کند و شانس شما را برای تجربه مشکلات طاقت فرسا مرتبط با این اختلال کاهش می دهد. سعی کنید حداقل 7 تا 8 ساعت در شب یا بیشتر در صورت نیاز به آن بپردازید. سپس زندگی خود را اولویت بندی کنید تا زمان چرت زدن مورد نیاز برای جلوگیری از بی قراری را بدست آورید.

برخی فعالیت‌ها به شما کمک می‌کنند راحت‌تر از خود دور شوید. نوشیدن یک فنجان چای، حمام آب گرم و خواندن یک کتاب آرامش بخش می تواند به شما کمک کند تا آرام شوید و به خواب بروید. از خواندن مطالب بیش از حد تحریک کننده خودداری کنید. افراط در خواندن پیچیده یا ترسناک قبل از خواب ممکن است مفید نباشد. یکی دیگر از نکات بهداشتی این است که از مکالمه های هیجانی در عصر خودداری کنید. ناراحتی عاطفی ممکن است مانع از به خواب رفتن و خواب ماندن شما شود.

 

همچنین بخوانید: کنترل اضطراب و استرس با 17 روش موثر

 

کشش قبل از خواب

علامت مشخصه سندرم پای بی قرار، داشتن میل بسیار شدید برای حرکت دادن پاها، اغلب در شب است. کشش یکی از موثرترین درمان‌ها برای سندرم پای بی‌قرار است. حرکت دادن پاها با حرکات کششی یا سایر حرکات ملایم، میل ناخوشایند و مقاومت ناپذیر به حرکت دادن پاها را کاهش می دهد. اتخاذ یک روال کششی منظم ممکن است به جلوگیری از بروز سندرم پای بیقرار کمک کند.

کافئین را حذف کنید

کافئین یک محرک شناخته شده سندرم پای بی قرار است، بنابراین بهتر است آن را از برنامه روزانه خود حذف کنید. کافئین ممکن است در مواقعی که به آن نیاز دارید انرژی موقتی به شما بدهد، اما اگر به این بیماری مبتلا باشید، ممکن است بیشتر به شما آسیب برساند تا سود. اگر این اختلال خواب شما را تحت تأثیر قرار می دهد، ممکن است برای شروع صبح به کافئین متکی باشید، اما در آخر شب متوجه می شوید که نمی توانید به سرزمین رویایی برسید، زیرا یک بار دیگر، تو بی قراری صبح خسته خواهید شد و روز بعد باید به کافئین بیشتری تکیه کنید.

بهتر است کافئین را به طور کامل حذف کنید. اثرات کافئین ممکن است تا 12 ساعت طول بکشد، بنابراین حتی مصرف صبحگاهی شما نیز می تواند بر خواب شما در همان روز تاثیر بگذارد.

مراقب کافئین پنهان باشید می‌دانید بسیاری از غذاها و نوشیدنی‌ها حاوی این محرک هستند. از جمله:

  • چای
  • کولا و برخی نوشابه های گازدار
  • نوشیدنی های انرژی زا
  • شکلات
  • برخی از کمک های کاهش وزن بدون نسخه
  • مایعات طعم دار خاص برای سیگارهای الکترونیکی

گرفتن حمام گرم

حمام یا دوش آب گرم، یکی از مفیدترین درمان های خانگی برای کمک به کاهش سندرم پای بی‌قرار، را امتحان کنید. گرما باعث شل شدن عضلات و جلوگیری از اسپاسم و انقباض می شود. افزودن نمک اپسوم می تواند درد را کاهش دهد. یک حمام آب گرم همچنین می تواند به شما کمک کند تا آرام شوید و زمینه را برای یک شب آرام فراهم کند.

14 درمان طبیعی برای سندرم پای بیقرار

14 درمان طبیعی برای سندرم پای بیقرار

دما را آزمایش کنید

حرارت بالا

بسیاری از افرادی که از این اختلال رنج می برند متوجه می شوند که گرما باعث بهبود بیماری های آنها می شود. اگر خلاق باشید، خواهید دید که راه‌های زیادی برای اعمال گرما به پاهایتان و تجربه کمی تسکین وجود دارد. گرفتن حمام یا دوش آب گرم یکی از راه هاست. شما همچنین می توانید یک بطری آب گرم یا بسته حرارتی ایمن برای مایکروویو را روی آن ناحیه قرار دهید. فر کردن با یک پتوی گرم شده نیز می تواند RLS را آرام کند.

حرارت کم

در حالی که برخی از افراد با استفاده از گرما از سندرم پای بی قرار تسکین می یابند، برخی دیگر ممکن است با استفاده از سرما احساس بهتری داشته باشند. سعی کنید دوش آب خنک بگیرید یا از کمپرس یخ روی پاهای خود استفاده کنید تا ببینید آیا این کار به شما کمک می کند تسکین پیدا کنید. برخی افراد دریافتند که استفاده متناوب بین استفاده از گرم و سرد بهترین کار را دارد.

فعالیت بدنی منظم داشته باشید

یکی دیگر از درمان های خانگی ورزش خفیف تا متوسط است که فواید بی شماری برای سلامت کلی و بهبود خواب دارد. همچنین منجر به کاهش اپیزودهای سندرم پای بیقرار می شود. برای بیشترین فواید، تمرینات خود را در صبح یا بعد از ظهر برنامه ریزی کنید. ورزش کردن خیلی دیر در روز ممکن است خوابیدن را سخت تر کند و نتیجه معکوس داشته باشد. مراقب باشید زیاده روی نکنید.

ورزش کافی برای بدن، ذهن و خواب مفید است، اما ورزش بیش از حد شما را خسته می کند و می تواند خطرناک باشد. سطحی از فعالیت بدنی را بیابید که به شما بهترین احساس را می دهد و مشکلات RLS شما را کاهش می دهد.

مغز خود را ورزش دهید

بی تحرکی یک محرک سندرم پای بی قرار است. ممکن است در هنگام نشستن، میل مقاومت ناپذیری به حرکت دادن پاهای خود داشته باشید. انجام کاری برای پرت کردن حواس خود می تواند بیقراری را کاهش دهد یا آن را کمتر به چشم بیاورد. یک کتاب جذاب بردارید یا روی یک جدول کلمات متقاطع کار کنید. با دستان خود کاری مانند بافتنی یا قلاب بافی انجام دهید. با گوشی یا تبلت خود بازی کنید. گوشی را بردارید و با یکی از دوستانتان تماس بگیرید.

وقتی در خانه هستید بلند شدن و حرکت کردن آسان است و سندرم پای بیقرار شعله ور می شود، اما وقتی در موقعیتی قرار می گیرید که نمی توانید صندلی خود را ترک کنید چه می کنید؟ اگر شما این وضعیت را دارید، ایده خوبی است که چند حواس پرتی قابل حمل را روی خود نگه دارید. اگر در اتوبوس، قطار یا هواپیما هستید و نمی توانید برای جابجایی بلند شوید، کتاب، بازی، سودوکو و سوزن دوزی شما را مشغول می کند.

تکان دادن پا

ویژگی بارز سندرم پای بیقرار احساس گزگز، خزیدن، کشیدن یا سوزش است که در زیر سطح پوست، اغلب در اطراف ناحیه عضله ساق پا رخ می دهد. این احساسات باعث میل غیر قابل مقاومت برای حرکت دادن پاها می شود. خبر خوب این است که حرکت دادن پاها به تسکین این شکایات کمک می کند. حرکت دادن یا تکان دادن پاها اغلب باعث تسکین آنی می شود.

اگر تکان دادن پاها برای تسکین سندرم پای بیقرار کافی نیست، ممکن است کمی حرکت بیشتر لازم باشد. با تکیه دادن به دیوار می توانید بلند شوید و ساق پاهای خود را دراز کنید. در خانه قدم بزنید. چند حرکت بلند کردن پا یا اسکات انجام دهید. خود را روی توپ های پاهایتان بالا و پایین کنید. حرکت این حالت را تسکین می دهد. برای یافتن انواع حرکاتی که برای شما بهترین کار را دارند، آزمایش کنید.

تنفس عمیق می تواند کمک کند

مانند بسیاری از شرایط پزشکی، استرس، سندرم پای بی قرار را تشدید می کند و اوضاع را بدتر می کند. استرس با سطوح بالاتر کورتیزول و سایر نشانگرهای التهابی مرتبط است که همگی RLS را تشدید می کنند. درمان موفق سندرم پاهای بیقرار شامل تکنیک های کاهش استرس است. خوشبختانه راه‌های زیادی برای مبارزه با استرس وجود دارد که همگی ممکن است به RLS شما کمک کنند.

همه باید شیوه های کاهش استرس را در برنامه روزانه خود بگنجانند. اگر شرایطی دارید که با استرس بدتر شده است، تلاش برای کاهش سطح استرس بسیار مهم‌تر است. تنفس عمیق و دیافراگمی می تواند به سرعت سیستم عصبی پاراسمپاتیک را فعال کند، شاخه ای از سیستم عصبی که مسئول عملکردهای «استراحت و هضم» بدن است. یادگیری مراقبه ذهن آگاهی آسان است و باعث کاهش استرس و کاهش سطح التهاب می شود. گوش دادن به موسیقی آرامش بخش راه خوبی برای آرامش و ناراحتی در پایان یک روز طولانی است.

14 درمان طبیعی برای سندرم پای بیقرار

14 درمان طبیعی برای سندرم پای بیقرار

کمی ماساژ را امتحان کنید

افرادی که علاقه مند به درمان های خانگی سندرم پای بیقرار هستند، از شنیدن این موضوع که ماساژ درمانی موثر برای سندرم پای بی قرار است، هیجان زده خواهند شد. تکنیک‌های حرفه‌ای مانند ماساژ سوئدی و رهاسازی میوفاشیال کار می‌کنند، اما یک ماساژ ساده ساق پا که خودتان انجام می‌دهید نیز مؤثر است. ماساژ چگونه باعث تسکین می شود؟ چند نظریه وجود دارد.

ثابت شده است که ماساژ مشکلات سندرم پای بی قرار را کاهش می دهد، اما چگونه کار می کند؟ نتایج یک مطالعه نشان می دهد که ماساژ میزان دوپامین در ادرار را تقریبا 30 درصد افزایش می دهد. تئوری دیگری نشان می دهد که ماساژ نحوه درک احساسات ناخوشایند در پاها را تعدیل می کند. روش دیگری که ماساژ ممکن است ناراحتی RLS را کاهش دهد، افزایش رساندن اکسیژن و مواد مغذی به بافت ها از طریق بهبود گردش خون است.

با یوگا تسکین پیدا کنید

تنفس عمیق، کشش و آرامش سه راهبرد شناخته شده برای کاهش علائم این بیماری هستند. یوگا هر سه را در بر می گیرد. یک مطالعه 8 هفته ای بر روی گروهی از زنان با RLS متوسط تا شدید نشان داد که تمرین منظم یوگا تا حد زیادی علائم آنها را تسکین می دهد. در پایان مطالعه، زنان کاهش علائم RLS، استرس کمتر و بهبود خلق و خو و خواب را گزارش کردند. در کلاسی شرکت کنید تا تکنیک و وضعیت بدنی مناسب را با ژست ها یاد بگیرید. پس از یادگیری، می توانید به تنهایی در خانه تمرین کنید. ویدئوهای یوگا به صورت آنلاین وجود دارد که می توانید از آنها نیز استفاده کنید.

سطوح آهن را بررسی کنید

برای افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، سطح آهن خون نیز پایین است. این مورد همان کم خونی است. انواع مختلفی از کم خونی و علل زمینه ای برای کمبود آهن وجود دارد. آزمایش خون می تواند به تعیین نوع کم خونی و همچنین علت ایجاد آن کمک کند. دریافت سطوح آهن در محدوده سالم ممکن است به کاهش علائم RLS کمک کند.

داروهای خود را بررسی کنید

چندین داروی بدون نسخه (OTC) و تجویزی ممکن است باعث تحریک یا تشدید علائم این بیماری شوند. داروهای سرماخوردگی و آلرژی  حاوی آنتی هیستامین ها می توانند گیرنده های دوپامین در مغز را مسدود کرده و باعث ایجاد سندرم پای بی قرار شوند. آنتی هیستامین های جدیدتر مانند کلاریتین (لوراتادین) و آلاورت بر گیرنده های دوپامین تأثیر نمی گذارند. برخی از داروهای ضد تهوع، از جمله درامامین (دیمن هیدرینات)، رگلان (متوکلوپرامید) و فنرگان (پرومتازین)، به طور مشابه گیرنده های دوپامین را مسدود کرده و باعث تحریک RLS می شوند.

انواع جدیدتر ضد استفراغ، از جمله ترانسدرم اسکوپ (اسکوپولامین) و زوفران (آندانسترون)، گیرنده های دوپامین را تحت تأثیر قرار نمی دهند. دسته‌های خاصی از داروهای ضد افسردگی، از جمله مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) و داروهای سه حلقه‌ای ممکن است در برخی افراد علائم ایجاد کنند.

هرگز بدون مشورت با پزشک خود دارو یا مکمل را شروع، قطع یا تغییر ندهید. مطمئن شوید که پزشک شما همه چیزهایی را که مصرف می کنید می داند و می تواند از نظر تداخلات خطرناک و عوارض جانبی احتمالی نظارت کند. اگر مشکوک هستید که دارو یا مکملی که مصرف می کنید باعث ناراحتی RLS می شود، به پزشک خود مراجعه کنید. ممکن است پزشک بتواند جایگزینی را پیشنهاد کند که وضعیت شما را تشدید نکند.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

گل نسترن را با خواص درمان کاهش کلسترول، درمان دیابت، جلوگیری از روماتیسم، پیشگیری از بروز بیماری های قلبی، درمان مشکلات گوارشی، تنظیم فشارخون، بهبود گردش خون، رفع بوی بد بدن و … بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

2
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

  1. معصومه رحمانی
    26 مرداد 1401

    مقاله جالبی بود
    ممنون

    • عطارک
      27 مرداد 1401

      درود بر شما

      از توجه شما سپاسگزاریم.

      شاد و پیروز باشید????

0