topNotif

7 روش موثر برای به یاد آوردن هر چیزی+تقویت حافظه

2407 بازدید
30 اردیبهشت 98
بهاره
,

7 روش موثر برای به یاد آوردن هر چیزی+تقویت حافظه

خیلی خوب است که هر شب یک کتاب کنار دستمان باشد و آن را ورق بزنیم و صفحاتی از آن را بخوانیم، حتی در اتوبوس های شلوغ، در زمان ناهار و نگاهی به قفسه کتابمان بیندازیم و از مطالعه این همه کتاب لذت ببریم. اما اگر کتاب هایی را که خوانده ایم به یاد آوریم بهتر نمی شود؟! در این مطلب راهکارهایی راجع به یادآوری کتاب هایی که خوانده ایم ارائه می شود. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا با 7 راهکار موثر برای به یاد آوردن مطالبی که می‌خوانیم، آشنا شوید.

 

7 روش موثر برای به یاد آوردن هر چیزی+تقویت حافظه

7 روش موثر برای به یاد آوردن هر چیزی+تقویت حافظه

 

7 روش موثر برای به یاد آوردن هر چیزی+تقویت حافظه

 

1- پیش زمینه ای از موضوع کتاب بدست آورید

قبل از این که کتابی را باز کنید تا با محتویات داخلش آشنا شوید، مثلا اگر قرار است کتابی تاریخی راجع به ادبیات قرن 16 انگلستان بخوانید، نیاز به یک سری اطلاعات پیش زمینه راجع به اوضاع تاریخی آن زمان، شاعران و رمان نویسان آن زمان و … دارید. گاهی در قسمت معرفی نامه نویسنده اطلاعاتی راجع به کتاب و دوره زمانی کتاب می دهد و گاهی نیاز است جستجویی در کتاب های دیگر و اینترنت داشته باشیم.

2- تمرکز کنید

در هنگام تماشای فیلم، چک کردن موبایل، یا با یک کتاب در دست غذا نپزید و سعی نکنید مطالعه کنید. روزی 20 الی10 دقیقه وقت بگذارید و کتاب مدنظر خود را با تمرکز کامل مطالعه کنید. حتی اگر در دنیای امروز لوازم حواس پرت کن نداشتیم، بازم گاهی تمرکز داشتن سخت بود، ولی سعی کنید روزی با 10 دقیقه تمرکز کامل مطالعه کنید. هر زمانی در روز وقت بیشتری دارید مطالعه خود را در آن زمان انجام دهید می تواند ابتدای صبح باشد یا آخر شب فرقی نمی کند.

ممکن است چند ماه وقت ببرد تا یک کتاب را تمام کنید؟! درست اما بهتر از آن است که سریع کتاب را مطالعه کنید. به یاد داشته باشید مطالعه چند صفحه کتاب در هر روز باعث تقویت قدرت حافظه شما می شود. اگر یک کتاب را یک جا تمام کنید ذهنتان پردازش زیادی انجام نمی دهد، پردازش کردن مغز باعث تقویت قدرت حافظه می شود. پس سعی کنید روزانه زمان کوتاهی به مطالعه کردن اختصاص دهید تا بهتر به یاد بیاورید.

3- راجع به چیزی که می خوانید فکر کنید

 ممکن است برایتان عجیب به نظر برسد، اما سعی کنید به ذهنتان اجازه پردازش صفحاتی را که می خواند دهید، نه فقط از روی کلمات رد شوید و از مطالعه کردن لذت ببرید. خب حالا چیکار کنیم!؟ ذهنتان را به چالش بکشید، اگر از ذهنتان استفاده نکنید خاموش و بی استفاده باقی می ماند، حالا چطوری ذهنمان را به چالش بکشیم!؟

1- از خودتان سوالاتی راجع به کتابی که مطالعه می کنید بپرسید. چرا دارم این کتاب می خوانم؟ اگر جای شخصیت ایکس بودم همین کار می کردم؟ قصد نویسنده از نوشتن این کتاب چی بوده؟ چه چیزی را راجع به قلم این نویسنده دوست دارم؟ و… ممکن است ساده به نظر برسد اما هر وقت که چند صفحه خود را مطالعه کردید از خودتان این سوالات را بپرسید اینگونه ذهنتان فعال می شود و تقریبا بیشتر اطلاعات در ذهنتان ذخیره می شود.

2- مکث کنید و جمله یا شخصیت را درون ذهنتان تصور کنید. تصور کنید آن ها چگونه هستند، چطور به نظر می رسند و به جزییاتی که نویسنده بیان می کند دقت کنید.

3- چیزهایی را که می خوانید به وقایع زندگی خود ربط دهید. مثلا نویسنده تاریخ تولد یکی از شخصیت ها را می گوید، ببینید آیا آن تاریخ را به سالگرد ازدواجتان یا تولد نزدیکانتان می توانید ربط دهید.

4- در پایان هر فصل مکثی کنید و به یاد آورید چه چیزی را خواندید. چه اتفاقی افتاد؟ هدف نویسنده از این فصل چه بود؟ شخصیت جدیدی به داستان اضافه شد؟ و…

این راهکارها نه تنها در به یاد آوردن هر آنچه که خوانده اید به شما کمک می کند، بلکه به شما کمک می کند بدانید دقیقا چه کتابی می خوانید.

 

همچنین بخوانید:  راهکار هایی برای افزایش تمرکز موقع مطالعه

 

4- یادداشت برداری کنید

 یک دفتر بردارید و هر جمله یا اهداف شخصیت های داستان یا هر چیزی که در کتاب نظرتان را جلب می کند، درون آن دفترچه بنویسید. راهی را که باعث می شود بهتر به یاد آورید پیدا کنید. مثلا برخی افراد در پایان مطالعه قسمت های هایلایت شده را یادداشت برداری می کنند و برخی افراد در حین مطالعه و… باید ببینید کدام راهکار باعث می شود بهتر به خاطر آورید و آن را انجام دهید.

5- بلند بخوانید

شاید برایتان جالب باشد بدانید، زمانی که ما بلند مطالعه می کنیم مغزمان راه دیگری برای ذخیره کردن اطلاعات به دست می آورد. شما کتاب را بلند می خوانید و این چنین صدای خودتان را حین مطالعه می شنوید مخصوصا اگر جز آن دسته از افرادی باشید که با گوش کردن یاد می گیرند، این راه برایتان موثرتر است. حتی اگر کتاب را مطالعه کرده اید، می توانید بازگردید و دوباره آن را بخوانید یا به آن گوش دهید و بهتر به حافظه بسپارید.

6- به فرد دیگری یاد دهید

بارها این جمله را که شما بهتر یاد می گیرید اگر به فرد دیگری یاد دهید شنیده ایم، بخاطر این که حافظه تجربی ما بهتر عمل می کند، اگر به فرد دیگر چیزی را که خوانده اید یاد دهید، بهتر یاد می گیرید. زیرا وقتی شما یاد می دهید باعث می شود با کمبودهای خود آشنا شوید و بازگردید و دوباره مطالعه کنید تا بهتر یاد بگیرید. زمانی که با فردی راجع به کتابی صحبت می کنید ذهنتان شروع به پردازش و یادآوری می کند و این باعث تقویت حافظه می شود. هر چه بیشتر بین چیزی که خوانده اید و زندگیتان ارتباط باشد بهتر به یاد می آورید.

7- انتخاب عاقلانه داشته باشید

 شما بهتر یاد می گیرید زمانی که از چیزی لذت می برید، نه وقتی که آن را با خستگی و گریه بخوانید. هدفتان راجع به این که چرا این کتاب را می خوانید مشخص کنید، بخاطر کار، تحصیلات، لذت بردن، کنجکاوی و…. چگونه می خواهید از آن استفاده کنید، در کار، در امتحان، برای تقویت حافظه و… آیا کتابی را بخاطر خودتان می خوانید یا چون بقیه آن را خوانده اند؟ به یاد داشته باشید اگر کتابی را می خوانید تصمیم خودتان باشد نه برای خوشامد دیگران، زیرا اگر خودتان آن را انتخاب کرده باشید آن را بهتر به خاطر می آورید.

بنظرتان خواننده های سریع چند کتاب در هفته می خوانند؟ 10؟ 5؟ چه اهمیتی دارد، کتاب خود را با لذت برای خود بخوانید و سعی کنید تمامی آن را به خاطر آورید و هر زمان در زندگی به آن نیاز داشتید در حافظه تان سراغ آن بگردید.

 

از شما متشکریم که تا انتهای مقاله 7 روش موثر برای به یاد آوردن هر چیزی+تقویت حافظه با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

پکیج تقویت حافظه را با خواص تقویت حافظه، پیشگیری از آلزایمر، پیشگیری از اختلالات مغزی، بدون هیچ اسانس و افزودنی شیمیایی، از فروشگاه عطارک تهیه نمایید.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0