8 درمان خانگی برای نیش زنبور عسل

2124 بازدید
26 آبان 01
ریحون
,

8 درمان خانگی برای نیش زنبور عسل

نیش زنبور می تواند منجر به یک برآمدگی متورم و دردناک شود. در بیشتر موارد، افراد می توانند به راحتی نیش زنبور را در خانه درمان کنند.

درد و تورم اطراف محل گزیدگی معمولاً طی چند روز بدون درمان از بین می‌رود. در این میان، درمان‌های خانگی می‌توانند ناراحتی را کاهش داده و روند بهبودی را تسریع کنند.

با این حال، اگر فردی واکنش آلرژیک به نیش زنبور عسل داشته باشد، به مراقبت فوری پزشکی نیاز دارد. اگر تورم از ناحیه نیش به بیرون گسترش یابد یا در سایر قسمت های بدن رخ دهد، نشان دهنده یک واکنش آلرژیک است.

در این مقاله، درمان‌های خانگی را پیشنهاد می‌دهیم که می‌توانند نیش زنبور را تسکین دهند.

هشت درمان خانگی برای نیش زنبور عسل

قبل از استفاده از هر دارویی، محل نیش را بررسی کنید. اگر نیش زنبور هنوز در پوست است، آن را با پاک کردن ناحیه با خراشیدن ناخن بردارید. نیش را با دست یا با موچین فشار ندهید.

زنبورهای عسل فقط یک بار می توانند نیش بزنند، زیرا نیش خود را پشت سر خود رها می کنند. برداشتن نیش و کیسه زهر آن از پوست از تحریک بیشتر جلوگیری می کند.

  1. یخ

بلافاصله پس از نیش زنبور، ناحیه مورد نظر را کاملا بشویید تا زهر باقیمانده زنبور از بین برود.

سپس برای کاهش درد و تورم از یخ استفاده کنید:

  • یک کیسه یخ یا یک کیسه سبزیجات یخ زده را در یک پارچه بپیچید و سپس روی محل نیش زدگی قرار دهید.
  • بسته را برای چند دقیقه در جای خود نگه دارید
  • در صورت نیاز تکرار کنید

همیشه از یک پارچه برای محافظت از پوست در برابر یخ استفاده کنید. یخ می تواند به پوست آسیب برساند اگر مستقیماً آن را لمس کند.

  1. اسانس

تعدادی از اسانس ها دارای خواص ضد عفونی کننده، ضد باکتریایی یا ضد قارچی هستند.

اگرچه روغن‌های ضروری مدت‌هاست در درمان‌های خانگی مورد استفاده قرار می‌گرفتند، شواهد کمی با کیفیت بالا وجود دارد که نشان دهد روغن‌های ضروری می‌توانند درد یا تورم نیش زنبور را تسکین دهند.

روغن های زیر اغلب در درمان های خانگی استفاده می شوند:

  • روغن درخت چای
  • فندق جادوگر
  • روغن اسطوخدوس
  • روغن آویشن
  • روغن رزماری

قبل از استفاده از روغن ضروری روی پوست، آن را با روغن حامل خنثی مانند روغن زیتون مخلوط کنید. به طور معمول، مخلوط حدود یک قطره اسانس به ازای هر چهار یا پنج قطره روغن حامل است. توجه به این نکته ضروری است که اسانس ها می توانند باعث واکنش های آلرژیک شوند.

8 درمان خانگی برای نیش زنبور عسل

8 درمان خانگی برای نیش زنبور عسل

  1. ژل آلوئه ورا

آلوئه ورا یک ژل گیاهی است که به طور طبیعی پوست را تسکین و مرطوب می کند. طبق یک مطالعه در سال 2015، عصاره آلوئه ورا دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی است. پخش کردن کمی ژل روی نیش زنبور می تواند تورم را کاهش دهد و به جلوگیری از عفونی شدن محل کمک کند.

  1. لوسیون کالامین

مردم اغلب از لوسیون کالامین برای تسکین خارش پوست استفاده می کنند و همچنین ممکن است به کاهش درد و خارش ناشی از نیش زنبور کمک کند.

پس اگر محل نیش خارش داشت، سعی کنید کمی لوسیون کالامین بمالید.

  1. عسل

عسل خواص دارویی زیادی دارد. حاوی ترکیباتی است که با التهاب مقابله می کند، بنابراین ممکن است به کاهش تورم کمک کند.

عوامل ضد باکتری طبیعی موجود در عسل نیز ممکن است به جلوگیری از عفونت و تسریع بهبودی کمک کند. به این دلایل، برخی از متخصصان پزشکی از عصاره عسل در پانسمان زخم استفاده می کنند.

سعی کنید مقدار کمی عسل را روی نیش بمالید. این کار را در داخل خانه انجام دهید تا بوی عسل زنبورهای بیشتری را جذب نکند.

 

همچنین بخوانید: روغن های طبیعی برای رهایی از نیش زنبور

 

  1. جوش شیرین

یکی از نخستین روش های درمان نیش زنبور، استفاده از جوش شیرین است. خاصیت قلیایی جوش شیرین، می تواند بلافاصله خارش و سوزش و درد ناشی از نیش خوردگی زنبور را برطرف سازد. با این حال، هیچ تحقیقی با کیفیت بالا نشان نمی دهد که جوش شیرین می تواند به تسکین ناراحتی ناشی از نیش زنبور کمک کند.

برای این منظور کافی است که نصف قاشق غذاخوری از جوش شیرین را در مقداری آب مخلوط کرده تا به یک فرم خمیری برسید. سپس این خمیر را روی محل نیش زدگی قرار داده و اجازه دهید تا 15 دقیقه بماند. پس از آن خمیر را پاک کرده و محل را با آب ولرم شستشو دهید.

توجه: جوش شیرین همچنین می تواند به پوست آسیب برساند زیرا بسیار قلیایی است، بنابراین متخصصان پزشکی تمایل به توصیه این درمان ندارند.

  1. سرکه سیب

برخی افراد ادعا می کنند که سرکه سیب می تواند به کاهش تورم نیش زنبور عسل کمک کند. با این حال، تحقیقات بالینی هنوز نشان نداده است که سرکه سیب بسیاری از مزایای سلامتی ادعایی خود را دارد. همچنین به عنوان یک ماده اسیدی در صورت استفاده نادرست می تواند به پوست آسیب برساند.

کمی پنبه را به سرکه سیب طبیعی آغشته کرده و بر محل نیش زدگی قرار دهید. قرار گرفتن 10 دقیقه ای پنبه سرکه ای در محل نیش زنبور، باعث بیرون کشیدن سم آن شده و بلافاصله التهاب و درد از بین می رود.

  1. خمیر دندان

یک درمان خانگی دیگر شامل پخش خمیر دندان قلیایی در محل نیش برای خنثی کردن سم است. هیچ تحقیق بالینی برای حمایت از این استفاده از خمیردندان وجود ندارد.

برای امتحان، مقدار کمی خمیر دندان را روی محل نیش بمالید، اما با احتیاط ادامه دهید. پوست ممکن است به خمیر دندان واکنش نشان دهد، به خصوص اگر برای مدت طولانی تری روی آن بماند.

در هر نشانه ای از واکنش، بلافاصله خمیر دندان را بشویید.

8 درمان خانگی برای نیش زنبور عسل

8 درمان خانگی برای نیش زنبور عسل

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

اگر فردی به نیش زنبور عسل واکنش آلرژیک نشان دهد، ممکن است دچار آنافیلاکسی شود. آنافیلاکسی، واکنش آلرژیک خطرناک و تهدید آمیزی است که عمدتا در پی واکنش به مواد غذایی، نیش حشرات، مصرف دارو و یا لاتکس ایجاد می شود که نیاز به مراقبت پزشکی دارد.

فردی که هر یک از علائم زیر را بعد از نیش زنبور دارد باید تحت مراقبت های پزشکی اورژانسی قرار گیرد:

  • کهیر
  • تورم زبان یا گلو
  • ضربان قلب سریع
  • استفراغ
  • اسهال
  • پوست رنگپریده
  • از دست دادن هوشیاری
  • سرگیجه
  • خارش شدید
  • مشکل در تنفس

اگر فردی چندین بار نیش زده باشد، ممکن است به مراقبت های پزشکی نیاز داشته باشد.

زنبورهای عسل تنها حشره گزنده ای هستند که نیش خود را پشت سر می گذارند. سایر حشرات گزنده، مانند ژاکت زرد، زنبورها و هورنت ها می توانند چندین بار نیش بزنند. هر نیش حاوی سم است.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

روغن زنجبیل را با خواص تسکین دردهای شکمی، درمان مسمومیت غذایی، درمان حالت تهوع، درمان اختلالات تنفسی، کاهش التهاب، درمان مشکلات قاعدگی، محافظت از سلامت قلب، افزایش سلامت پوست سر، کاهش شوره سر و …، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0