8 درمان خانگی موثر برای خونریزی بینی

2555 بازدید
17 شهریور 01
ریحون
,

8 درمان خانگی موثر برای خونریزی بینی

خونریزی بینی چیست؟

به عبارت ساده، خونریزی بینی از دست دادن خون از بافتی است که داخل بینی شما را پوشانده است.

خونریزی بینی شایع است. حدود 60 درصد افراد حداقل یک بار در طول زندگی خود دچار خونریزی بینی می شوند. قرار گرفتن بینی در وسط صورت و تعداد زیادی رگ های خونی نزدیک به سطح در پوشش بینی، آن را به یک هدف آسان برای آسیب دیدگی و خونریزی بینی تبدیل می کند.

آیا خونریزی بینی انواع مختلفی دارد؟

بله. خونریزی بینی با محل خونریزی توصیف می شود. دو نوع اصلی وجود دارد و یکی جدی تر از دیگری است.

1. خونریزی قدامی

خونریزی قدامی از جلوی بینی در قسمت پایینی دیواره که دو طرف بینی را از هم جدا می کند (به نام سپتوم) شروع می شود. مویرگ ها و رگ های خونی کوچک در این ناحیه جلویی بینی شکننده هستند و می توانند به راحتی بشکنند و خونریزی کنند. این شایع ترین نوع خونریزی بینی است و معمولا جدی نیست. این خونریزی های بینی بیشتر در کودکان دیده می شود و معمولاً در خانه قابل درمان هستند.

2. خونریزی بینی خلفی

خونریزی بینی خلفی در عمق بینی رخ می دهد. این خونریزی بینی در اثر خونریزی در رگ های خونی بزرگتر در قسمت پشت بینی در نزدیکی گلو ایجاد می شود. این می تواند یک خونریزی بینی جدی تر از خونریزی بینی قدامی باشد. این می تواند منجر به خونریزی شدید شود که ممکن است از پشت گلو جاری شود. ممکن است برای این نوع خونریزی بینی فوراً به مراقبت های پزشکی نیاز داشته باشید. این نوع خونریزی بینی در بزرگسالان بیشتر دیده می شود.

چه کسانی دچار خونریزی بینی می شوند؟

هر کسی ممکن است دچار خونریزی بینی شود. اکثر مردم حداقل یک مورد را در طول زندگی خود خواهند داشت. با این حال، افرادی هستند که احتمال خونریزی بینی بیشتر است. آنها عبارتند از:

  • کودکان بین دو تا 10 سال. هوای خشک، سرماخوردگی، آلرژی و چسباندن انگشتان و اشیاء به بینی کودکان را بیشتر مستعد خونریزی بینی می کند.
  • بزرگسالان بین 45 تا 65 سال. لخته شدن خون در میانسالی و بزرگسالان مسن ممکن است بیشتر طول بکشد. همچنین احتمال بیشتری دارد که از داروهای رقیق کننده خون (مانند مصرف روزانه آسپرین)، فشار خون بالا، تصلب شرایین (سخت شدن دیواره سرخرگ ها) یا اختلالات خونریزی استفاده کنند.
  • زنان حامله. رگ های خونی در بینی در دوران بارداری منبسط می شوند که فشار بیشتری بر رگ های خونی ظریف در پوشش بینی وارد می کند.
  • افرادی که از داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین یا وارفارین استفاده می کنند.
  • افرادی که دارای اختلالات انعقادی خون هستند، مانند هموفیلی یا بیماری فون ویلبراند.
8 درمان خانگی موثر برای خونریزی بینی

8 درمان خانگی موثر برای خونریزی بینی

علل خونریزی بینی

بینی پر از رگ های خونی ریز است و یکی از قسمت های حساس بدن است. هنگامی که این عروق دچار اختلال می شوند، خون تمایل دارد از سوراخ های بینی شروع به جریان کند. دلایل رایجی که ممکن است باعث خونریزی بینی شود را بشناسید:

  • هوای خشک و گرم داخل خانه
  • شرایط زندگی مانند آب و هوای خشک، گرم و کم رطوبت
  • عفونت های تنفسی فوقانی
  • تخلیه شدید بینی
  • آسیب در بینی یا صورت
  • واکنش های آلرژیک
  • استفاده بیش از حد از اسپری بینی
  • قرار دادن اجسام خارجی در بینی
  • رقیق کننده های خون
  • محرک های شیمیایی

اگر زیاد خون دماغ می‌شوید، این کارها را انجام دهید:

خوشبختانه، درمان‌های خانگی زیادی وجود دارد که می‌تواند به شما در درمان خونریزی بینی کمک کند. این مراحل برای جلوگیری از خونریزی بینی است؛

1. آرامش خود را حفظ کنید

با دیدن خون از بینی، مضطرب شدن طبیعی است. اما نگران نباشید خونسردی خود را حفظ کنید.

2. به جلو خم شوید

به جلو خم شوید تا جریان خون کاهش یابد. اگر خون به داخل دهان رفت، آن را تف کنید و قورت ندهید.

 

همچنین بخوانید: بیماری خود بیمارانگاری چیست؟ و چگونه درمان میشود؟

 

3. راست بنشینید

مطمئن شوید که سر را به عقب خم نکنید یا صاف دراز نکشید. در غیر این صورت، خون به ته حلق رفته و امکان خفگی وجود دارد.

4. یک اسپری بزنید

می توانید از طریق سوراخ بینی که خونریزی دارد، یک ضد احتقان را داخل بینی اسپری کنید.

5. بینی را مسدود نکنید

هنگام خونریزی از گذاشتن چیزی در داخل بینی از جمله بافت ها خودداری کنید. این می تواند خونریزی را بدتر کند.

6. بینی را فشار دهید

آن طرف سوراخ بینی را که خونریزی می کند به مدت 10 دقیقه فشار دهید.

7. مشاهده کنید و واکنش نشان دهید

پس از 10 دقیقه، اگر خونریزی ادامه یافت، آن را با پنبه با اسپری بینی مسدود کنید. این روش را به مدت 10 دقیقه نگه دارید.

8 درمان خانگی موثر برای خونریزی بینی

8 درمان خانگی موثر برای خونریزی بینی

8. فشار خون را چک کنید

هنگامی که فشار خون بالا می رود، باعث خونریزی بینی می شود. می توانید با چک کردن فشار خون و پایین آوردن آن جلو خونریزی رو بگیرید.

9. کیسه یخ بگذارید

اگر مایل هستید، یک کیسه یخ را روی پل بینی خود قرار دهید تا به انقباض رگ های خونی (که خونریزی را کاهش می دهد) و ایجاد آرامش بیشتر کمک کند. این یک مرحله ضروری نیست، اما در صورت تمایل می توانید آن را امتحان کنید.

روش های درمان خون دماغ در طب سنتی

  • حجامت
  • مصرف سویق سیب (خوردن خود سیب هم بسیار خوب است)
  • نوشیدن شیر طبیعی گاو
  • ریختن روغن بنفشه پایه کنجد در بینی
  • اگر خون دماغ بخاطر خشکی بینی باشد، چند قطره روغن کنجد داخل سوراخ بینی ریخته شود؛
  • اما اگر بخاطر گرمی باشد ریختن آب تره یا آب ریحان داخل بینی بسیار توصیه شده است.
  • اگر بخاطر سردی باشد بخور اسفند مفید است، و اگر بخاطر فشار خون باشد بعد از هر وعده غذایی یک قاشق سرکه سیب طبیعی با یک لیوان آب مخلوط کرده و مصرف کنید.
  • سه قاشق غذاخوری برگ گزنه خشک شده را درون یک فنجان آب جوش بریزد و صبر کنید تا به خوبی خیسانده شود. بعد از سه دقیقه، گزنه را از صافی رد کنید. در مرحله بعد، یک توپ پنبه کوچک را به محلول باقی مانده آغشته کنید و آن را درون سوراخ بینی بگذارید.
  • شستن بینی با آب سرد یا با آب نمک؛ یک مشت نمک درشت را در یک لیوان آب گرم بریزید و هم بزنید. با استفاده از قطره چکان، چند قطره محلول نمکی درون بینی در حال خونریزی بچکانید. در عرض چند دقیقه خونریزی متوقف می شود چرا که آب نمک خراشیدگی و زخم را درمان می کند.

در نتیجه

حتما متوجه هستید که چقدر باید از خودتان مراقبت کنید. اگر مستعد خونریزی بینی هستید، باید به خوبی مراقب باشید و همچنین بیش از یک درمان ذکر شده در اینجا را امتحان کنید. به این ترتیب، می توانید سریعتر با مشکل مقابله کنید. علاوه بر این، نادیده گرفتن مشکلات کوچک می تواند مشکلات بزرگی ایجاد کند.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

 گل شقایق را با خواص درمان مسکن دردهای عمومی، آرامبخش، ضد تب، خواب آور، درمان مشکلات تنفسی، درمان زودانزالی و …، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

3
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0