topNotif

مراقبت از دندان شیری و باورهای اشتباه در مورد دندان های شیری

1577 بازدید
28 دی 97
سمانه
,,
بروزرسانی شده در تاریخ 1 دی 1400

مراقبت از دندان شیری و باورهای اشتباه در مورد دندان های شیری

در گذشته چنین تصور می شد که دندان های شیری اهمیت زیادی ندارند زیرا دندان های دائمی بعد از آنها در دهان می رویند. اکنون می دانیم که دندان های شیری بسیار مهم هستند زیرا راهنمای دندان های دائمی خواهند بود تا در جای مناسب رشد کنند. علاوه بر آن اگر دندان های شیری به دلیل فساد از بین بروند ممکن است عفونت به استخوان زیری سرایت کند و در  نتیجه بافتی که در آینده باید از دندان های دائمی حفاظت کند دچار آسیب شود.

زمان بیرون زدن دندان:

هیچ زمان مشخص و دقیقی برای بیرون زدن اولین دندان کودک تعیین نشده است. بعضی از نوزادان با یک دندان در دهان متولد می شوند در حالی که برخی دیگر حتی تا دوازده ماهگی نیز هیچ دندانی ندارند. (اگر نوزاد از بدو تولد دندانی در دهانش داشته باشد باید این دندان بیرون آورده شود زیرا معمولا در جای درست خود رشد نکرده است و ممکن است لق باشد و احتمال افتادن و رفتن در مجاری تنفسی نوزاد را داشته باشد.)

مراقبت از دندان شیری

مراقبت از دندان شیری

به عنوان یک قانون کلی دندان درآوردن نوزادان از شش ماهگی آغاز می شود تا بتواند از غذاهای جامد استفاده کند و رژیم غذایی او تغییر نماید. بعد از دندان اول به مرور دندان های بیشتری تا یک سالگی از لثه های کودک بیرون می آیند. اگر به لثه های نوزاد دقت کنید ممکن است قبل از بیرون زدن دندان از لثه متوجه یک برآمدگی سفید رنگ و کوچک روی لثه او شوید. فرزند شما معمولا در سال دوم نیز به دندان در آوردن ادامه می دهد و باید خود را آماده بیرون زدن دندان های نیش او کنید که بعد از همه دندان های شیری بیرون می آیند و اغلب کودک را بیش از دندان های دیگر آزار می دهند.

نشانه های دندان در آوردن:

شما می توانید از روی روحیات کودک متوجه زمان دندان در آوردن او شوید زیرا در این مدت کودک بدخلق می شود، لثه های او قرمز رنگ و موتورم شده و گاه می توانید دندان را از زیر لثه احساس کنید. گونه های نوزاد ممکن است در این مدت سرخ شده و دچار آبریزش از دهان شود. اگر چیزی برای جویدن به کودک بدهید به او کمک خواهد کرد. علائمی مانند تب، استفراغ یا اسهال هرگز در اثر دندان درآوردن ایجاد نمی شوند به همین خاطر نباید این نشانه ها را نادیده بگیرید بهتر است در این باره با پزشک مشورت کنید.

 

همچنین بخوانید:  اهمیت فلوراید تراپی برای کودکان

 

استفاده از دندان

یک هویج خام یا یک تکه نان سوخاری برای جویدن در هنگام دندان درآوردن بسیار مناسب است. این کار را می توانید تا زمانی که تمام دندان های کودک از لثه بیرون بیایند ادامه دهید.

غذاهای سفت و جویدنی به خصوص میوه های تازه و سبزیجات خام به تقویت و رشد عضلات قوی آرواره ها کمک می کند. این کار همچنین دندان های کودک را تقویت می کند و فیبرهای موجود در میوه ها و سبزیجات در هنگام جویدن تاثیری پاک کننده خواهند داشت. رژیم غذایی نوزاد باید حاوی کلسیم و ویتامین دی فراوان باشد (شامل فرآورده های لبنی و ماهی های چرب) تا از تشکیل جوانه دندان های دائمی سالم که در این سن در داخل استخوان فک تشکیل می شوند اطمینان پیدا کنید.

چگونگی درآمدن دندان ها

اولین دندان هایی که معمولا در دهان کودک ظاهر می شوند دندان هایی پایین و پیش هستند سپس دو دندان بالایی و پیشین بیرون می آیند. بعد از آن دو دندان بالایی کناری رشد می کنند و سپس نوبت به دندان های پایینی کناری می رسد. بعد از آن اولین دندان های آسیای بالا ظاهر شده و بعد در دندان آسیای پایین شروع به رشد می نمایند. دندان های نیش بالایی بعد رشد می کند و به دنبال آن دندان های نیش پایین بیرون می آید. دندان های آسیای دوم ابتدا در فک پایینی ظاهر می شوند و سپس روی فک بالایی از لثه خارج می شوند.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

میخک را با خواص بادشکن، ضد قی، مقوی معده و ضد آشفتگی و تهوع، تب بر، کرم کش، قاعده آور، مقوی، تسکین دهنده درد دندان، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0